25/02/2020 15:09:37

Επιμένει για το γάλα η Τρόικα

Επιμένει για το γάλα η Τρόικα - Media

Σαν «βόμβα» έσκασε η αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού Mega πως στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και στο Οικονομικών, έφτασε επιστολή από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιστολής, Ματίας Μορς, σύμφωνα με την οποία η Τρόικα δίνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για τη συμφωνία για το γάλα.

Οι πληροφορίες του σταθμού αναφέρουν ότι στο κείμενο της επιστολής αναφερόταν πως η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις διαβουλεύσεις και να εφαρμόσει επακριβώς τα όσα συμφωνήθηκαν για το γάλα, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η τελική συμφωνία είναι στον αέρα.

Το μήνυμα αυτό έρχεται τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό σχέδιο νόμου βρίσκεται ήδη στα χέρια των εκπροσώπων ΕΚΤ, ΔΝΤ και ΕΕ, ενώ έχει ήδη υποβληθεί και στην Βουλή.

Την ίδια ώρα δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση ούτε από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά ούτε και από το Ανάπτυξης. Ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι είναι φυσιολογικό σε μια διαπραγμάτευση να υπάρχουν συζητήσεις και συνεχής επικοινωνία, ωστόσο, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει λάβει γνώση για την ύπαρξη τέτοιας επιστολής.

«Εγώ δεν έχω δει τέτοια e-mail, σαν και αυτά που φημολογείται ότι έχουν υπάρξει. Εκείνο που ξέρω είναι ότι υπάρχουν συνεχείς επαφές των τεχνικών ομάδων της κυβέρνησης με τις τεχνικές ομάδες της τρόικας έτσι ώστε να ελεγχθούν επιμέρους κείμενα», είπε ο κ. Χατζηδάκης, συμπληρώνοντας «Και αυτό που ξέρω ακόμη παραπάνω είναι ότι η κυβέρνηση προφανώς είναι αποφασισμένη να τιμήσει τη συμφωνία, ειδικά σε αυτή τη φάση που φαίνεται να βγαίνουμε στο ξέφωτο.»ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.