search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51
MENU CLOSE

48ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία από την ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία

31.03.2014 04:36
48ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία από την ΠΝΟ – Δεμένα τα πλοία - Media

Σε 48ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31 Μαρτίου προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων

Σε 48ωρη επαναλαμβανόμενη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31 Μαρτίου προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, με προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, εάν δεν αποσυρθεί η ρύθμιση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας από το πολυνομοσχέδιο.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ που εκδόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι, οι κινητοποιήσεις γίνονται «μέχρι να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ναυτική Εργασία, την χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το «πλοίο ασφαλείας» και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες».
 
Υπενθυμίζεται πως η ΠΝΟ είχε εξαγγείλει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τα σκάφη αναψυχής, κάτι που αναμένεται να γίνει στα τέλη της εβδομάδας.
 
Επίσης η ΠΝΟ έχει προγραμματίσει στις 08.00 στο λιμάνι του Πειραιά συγκέντρωση των πληρωμάτων όλων των πλοίων της NEL LINES έξω από το πλοίο “EUROPEAN EXPRESS” και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου «προκειμένου να συζητήσει με τον υπουργό τον τρόπο αντιμετώπισης των οξυμμένων προβλημάτων που προκύπτουν από την απλήρωτη εργασία και το ακτοπλοϊκό συγκοινωνιακό δίκτυο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:51