search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:54
MENU CLOSE

Ζουμεροί κολοκυθοκεφτέδες

31.03.2014 07:03
oldphotoskolokythokeftedes1396249404.jpg

Με φέτα και άνηθο, αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες μπορούν να μαγειρευτούν και στο φούρνο, για μια πιο υγιεινή πρόταση.

Με φέτα και άνηθο, αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες μπορούν να μαγειρευτούν και στο φούρνο, για μια πιο υγιεινή πρόταση.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 20 ΤΜΧ.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5-10 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

7-8 κολοκύθια μεγάλα
3 αυγά
1½ φλιτζ. τσαγ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθου, ψιλοκομμένο
2 φλιτζ. τσαγ. φέτα, τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζετε τα κολοκύθια, κόβετε τις άκρες τους και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα στραγγίζετε με τα χέρια σας μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και να είναι στεγνά.
 
Βάζετε τα κολοκύθια σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο αφού τον ψιλοκόψετε, τη φέτα -αφού την τρίψετε με τα χέρια σας-, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά τα υλικά με τα χέρια σας μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Ρίχνετε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά, ρίχνετε με ένα κουτάλι της σούπας ρίξτε κουταλιές από το μείγμα στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν.
 
Τους αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τους σερβίρετε ζεστούς σε μια πιατέλα, συνοδεύοντας με τζατζίκι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:50