search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:56
MENU CLOSE

Αφράτες τηγανίτες με γιαούρτι & μέλι

31.03.2014 07:04
oldphotostiganites_meli1396249489.jpg

Οι πιο εύκολες τηγανίτες που φτιάξατε ποτέ, με εγγυημένη επιτυχία! Αν θέλετε, μπορείτε εκτός από τον κλασικό συνδυασμό με το μέλι, να τις σερβίρετε με σος σοκολάτας και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Οι πιο εύκολες τηγανίτες που φτιάξατε ποτέ, με εγγυημένη επιτυχία! Αν θέλετε, μπορείτε εκτός από τον κλασικό συνδυασμό με το μέλι, να τις σερβίρετε με σος σοκολάτας και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10 ΤΜΧ.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 5-10 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

    1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
    2 φλιτζ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ½ κ.γ. σόδα
    ½ κ.γ. αλάτι
    3 κ.σ. ζάχαρη
    2 αυγά
    1 φλιτζ. τσαγ. νερό
Βούτυρο, για το τηγάνισμα
Μέλι και κανέλα, για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη και τη σόδα.
Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε. Κατόπιν, ενσωματώνουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι.
Ανακατεύουμε με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Όταν η ζύμη «στέκεται», είναι έτοιμη.
 Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας ζύμη. Μόλις οι τηγανίτα βγάλει φουσκάλες, τη γυρίζουμε και από τις δυο μεριές με σπάτουλα και μετά από λίγα δευτερόλεπτα τη βγάζουμε από τη φωτιά.
 Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτιάξουμε όλες τις τηγανίτες, προσθέτοντας βούτυρο στο τηγάνι όποτε χρειάζεται.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24