search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Νέο τετ α τετ Σαμαρά-Βενιζέλου για το Eurogroup

31.03.2014 17:28
Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου το απόγευμα - Media

Νέα συνάντηση -τη δεύτερη εντός της ημέρας- με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Νέα συνάντηση -τη δεύτερη εντός της ημέρας- με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είχαν το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. 

Εξερχόμενος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε:  «Η πολιτική σταθερότητα είναι διασφαλισμένη. Δεν υπάρχει θέμα εκλογών».

«Υπάρχουν δύο πολιτικές: η πολιτική της δημαγωγίας και της συνωμοσιολογίας και η πολιτική της δύσκολης και επώδυνης πράξης που σε κάνει αντιπαθή όταν αυτό χρειάζεται για λόγους εθνικούς» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να δώσει αρνητική ψήφο στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος – ο κ. Βενιζέλος είπε: «Ο κ. Παπανδρέου έχει άρρηκτους δεσμούς και μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε στις δηλώσεις του ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος καθώς στην Αθήνα θα βρεθούν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης και κεντρικοί τραπεζίτες, εκφράζοντας την ελπίδα πως «αύριο θα αναγνωριστούν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού».

Θέμα της συνάντησης ήταν το Eurogroup αλλά και το άτυπο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin),  τα οποία θα διεξαχθούν την Τρίτη στην Αθήνα.

Παράλληλα, στο τραπέζι τέθηκε η πολιτική και οικονομική ατζέντα, όπως διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του πολυνοσχεδίου αλλά και εν όψει ευρωεκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, αποφασίστηκαν οι αντικαταστάτες των κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και Σταύρου Καλαφάτη, οι οποίοι παραιτήθηκαν.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ανέλαβε ο βουλευτής Σερρών, Θεόφιλος Λεονταρίδης και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος ο βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ταγαράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17