search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:18
MENU CLOSE

«Ο Ιησούς είναι Μουσουλμάνος»

02.04.2014 21:00
«Ο Ιησούς είναι Μουσουλμάνος» - Media

Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι ο χειρότερος. Και οι Μουσουλμάνοι είναι οι πλέον φανατικοί θρησκόληπτοι. Σε μια χώρα βαθιά συντηρητική όσον αφορά τα θέματα πίστης όπως οι ΗΠΑ, οποιαδήποτε κίνηση εκτός των συνηθισμένων ορίων συνιστά πρόκληση.

 
Ο θρησκευτικός φανατισμός είναι ο χειρότερος. Και οι Μουσουλμάνοι είναι οι πλέον φανατικοί θρησκόληπτοι. Σε μια χώρα βαθιά συντηρητική όσον αφορά τα θέματα πίστης όπως οι ΗΠΑ, οποιαδήποτε κίνηση εκτός των συνηθισμένων ορίων συνιστά πρόκληση.
 
Στην πολιτεία του Οχάϊο έχει γίνει ο κακός χαμός τις τελευταίες μέρες μετά από μια προκλητική κίνηση τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας. Η οργάνωση «Ask a Muslim» («Ρώτα έναν Μουσουλμάνο) γέμισε γιγαντοαφίσες της πολιτεία στις οποίες τα μηνύματα αναφέρουν «Ο Ιησούς είναι Μουσουλμάνος», «Και οι Μουσουλμάνοι αγαπάνε τον Ιησού» και άλλα παρεμφερή.
 
Όπως ήταν φυσικό αυτή η διαφημιστική καμπάνια ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών στους χριστιανούς του Οχάϊο. Εκπρόσωπος της μουσουλμανικής οργάνωσης τόνισε ότι «σκοπός μας είναι να γνωρίσει ο πολύς κόσμος τις αξίες του Ισλάμ και όταν λέμε ότι «ο Ιησούς είναι Μουσουλμάνος» εννοούμε ότι κάποιος που πιστεύει στο Ισλάμ είναι αφιερωμένος στον Θεό».
 
Και συνέχισε: «Δεν είναι κακό να έχουμε διαφορές στον τρόπο που πιστεύουμε. Αντίθετα είναι καλό να συζητάμε για αυτές και να γνωρίζουμε οι μεν τους δε».
 
Τα μηνύματα αυτά έφεραν αντίδραση από διάφορες χριστιανικές οργανώσεις. «Αυτή η καμπάνια είναι ένα αισχρό ψέμα» είπε εκπρόσωπος μιας εξ αυτών και ο αιδεσιμότατος Μπίλ Ντάνφρι υπερθεμάτισε:
 
«Ο Ιησούς δεν είναι μουσουλμάνος. Το να επικαλείσαι κάτι τέτοιο είναι ψέμα, είναι απαράδεκτη διαστρέβλωση. Εμείς δεν έχουμε σκοπό την αντιπαράθεση παρά μόνο της διάδοση του Ευαγγελίου».
 
Διάφορες χριστιανικές οργανώσεις διοργάνωσαν τις προηγούμενες ημέρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της πολιτείας Κολόμπους και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «παρόλο που υποστηρίζουμε το δικαίωμα της ισλαμικής κοινότητας στην ελεύθερη έκφραση, δεν επιτρέπουμε την καπηλεία του ονόματος του Ιησού».
 
Η οργάνωση «Σώστε την Αμερική» ήταν λιγότερο διπλωματική: «Η ισλαμική κοινότητα του Οχάϊο έχει εξελιχθεί σε αλαζονική στην προσπάθεια της να εξαπλώσει την τερατώδη θρησκεία της και τον ψευδο-προφήτη» ανέφερε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:16