search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:57
MENU CLOSE

Ένταση και οι διαπληκτισμοί μεταξύ Βενιζελικών – Παπανδρεϊκών

01.04.2014 13:19
ΠΑΣΟΚ: Λάβαμε το μήνυμα και θα αλλάξουμε ρότα   - Media

Ακατανόητη θεωρείται από πλευράς της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η ένταση με την οποία αντέδρασαν οι βουλευτές Θάνος Μωραίτης και Κώστας Τριαντάφυλος κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Ακατανόητη θεωρείται από πλευράς της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η ένταση με την οποία αντέδρασαν οι βουλευτές Θάνος Μωραίτης και Κώστας Τριαντάφυλος κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι δύο βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, θεώρησαν ειρωνικές και απαξιωτικές τις αναφορές της Εύης Χριστοφιλοπούλου (κυρίως) και του Βασίλη Γκεγκέρογλου δευτερευόντως για τη στάση που τήρησαν στην ψηφοφορία της Κυριακής οι Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνης.

Μάλιστα οι δύο επικριτές της στάσης Παπανδρέου – Κακλαμάνη αναφέρθηκαν σε προσωπικά παιχνίδια, κάτι που προκάλεσε εσωτερική ένταση και στάθηκε η αιτία της ανάφλεξης. Αμέσως μόλις ολοκλήρωσε την τοποθέτηση της η κ. Χριστοφιλοπούλου ο Θάνος Μωραιτής εκνευρισμένος δήλωσε ότι αποχωρεί και τον ακολούθησε και ο Κώστας Τριαντάφυλλος.

Και οι δύο δεν έκρυψαν τον εκνευρισμό τους για τα όσα ακούστηκαν μέσα.

Πάντως συμμετέχοντες στη σύσκεψη τόνιζαν ότι η αντίδραση τους ήταν υπερβολική και θεωρούσαν ότι είχαν την υποχρέωση να παραμείνουν και με πολιτικά επιχειρήματα να αντιπαρατεθούν στην όποια κριτική.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι αμέσως μετά μίλησε ο Γ. Ντόλιος και αντέκρουσε τα όσα ακούστηκαν, ενώ το λόγο πήραν και οι  Μ. Κασσής  και Γ. Κουτσούκος.

Η αλήθεια είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η πίεση για αποπομπή όσων διαφοροποιούνται, στη λογική ότι όσοι ψηφίζουν οδυνηρές αλλαγές υφίστανται και πολιτική φθορά, σε αντίθεση με όσους διαφοροποιούνται χωρίς συνέπειες. Σ

το πλαίσια αυτό θεωρούν ότι δεν είναι αρκετή η πολιτική αποδοκιμασία.

Ενδεχομένως η νέα μίνι κρίση εντός του ΠΑΣΟΚ να μην ήταν άξια αναπαραγωγής αν δεν αποτελούσε ένα απτό δείγμα για την εσωτερική ένταση και διαπάλη που υπάρχει μεταξύ Βενιζελικών και Παπανδρεϊκών, που καθιστά την κοινή συμπόρευσή τους προβληματική.

Πολλοί είναι αυτοί που στοιχηματίζουν ότι αν δεν γίνει προσπάθεια να αμβλυνθούν οι τόνοι μεταξύ Βενιζέλου – Παπανδρέου το μετεκλογικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην σύνθεση όσων στηρίζουν την κυβέρνηση θα είναι εντελώς διαφορετικό.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:57