search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:32
MENU CLOSE

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Άγκυρα

01.04.2014 14:58
Ένταση μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Άγκυρα - Media

Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού στην Άγκυρα εναντίον χιλιάδων υποστηρικτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής.

Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της τουρκικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν αντλίες νερού στην Άγκυρα εναντίον χιλιάδων υποστηρικτών του κύριου κόμματος της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν έξω από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) διαμαρτυρόμενοι για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής, στις οποίες υπερίσχυσε το κυβερνών κόμμα.

Οι περίπου 2.000 συγκεντρωμένοι, που ζητούν νέα καταμέτρηση των ψήφων στην Άγκυρα, φώναζαν «κλέφτη Ταγίπ», αναφερόμενοι στον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και «YSK, ο λαός είναι μαζί σου», προτού επέμβει η αστυνομία.

Το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν διατήρησε τον έλεγχο της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης μετά τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής, όμως το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησε σήμερα τα αποτελέσματα και στις δύο πόλεις.

Δύο ημέρες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του Ερντογάν, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατέθεσε προσφυγή στο YSK για «παρατυπίες» στα αποτελέσματα της πρωτεύουσας, όπου το AKP κέρδισε με μικρή διαφορά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:31