search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:25
MENU CLOSE

Θέμα καταλληλότητας του νερού στον δήμο Ωραιόκαστρου

02.04.2014 10:13
Θέμα καταλληλότητας του νερού στον δήμο Ωραιόκαστρου - Media

Θέμα καταλληλότητας του νερού στην περιοχή του Δρυμού Μυγδονίας θέτουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αστέριος Γαβότης.

Θέμα καταλληλότητας του νερού στην περιοχή του Δρυμού Μυγδονίας θέτουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Αστέριος Γαβότης.
 
Το ζήτημα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις τοπικές αρχές λόγω της ύπαρξης νιτρικών στα εδάφη της περιοχής και στον υδροφόρο ορίζοντα, εξαιτίας των λιπασμάτων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες.
 
Οι κ. Παπακωνσταντίνου και Γαβότσης επικαλούνται εισαγγελική παρέμβαση που είχε γίνει το 2012 και επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για μη σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Σαραμάντος επισημαίνει πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κατανάλωσης του νερού της εν λόγω περιοχής από τους πολίτες.
 
«Το πρόβλημα το εντοπίσαμε το 2012, οπότε ενημερώσαμε τον κόσμο να μην καταναλώνει το νερό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν νέες γεωτρήσεις εντός του 2013, από τις οποίες προέκυψε κατάλληλο νερό χωρίς νιτρικά. Κάποιες από τις προϋπάρχουσες γεωτρήσεις έκλεισαν και κάποιες όχι, καθώς οι μετρήσεις τους βρίσκονται σε οριακά επίπεδα», είπε ο κ. Σαραμάντος στο ΑΜΠΕ.
 
Επίσης, διευκρίνισε ότι ύστερα από τρεις επαναληπτικές μετρήσεις, η τελευταία των οποίων έγινε εντός του Μαρτίου, τα όρια των νιτρικών διαμορφώνονται κάτω του ορίου των 50 miligram ανά λίτρο. Γνωστοποίησε τέλος ότι την ερχόμενη Κυριακή, σε επίσημη λαϊκή συνέλευση που θα γίνει στον Δρυμό, ο πληθυσμός θα ενημερωθεί ότι μπορεί να καταναλώνει το νερό.
 
Ωστόσο, ο καθηγητής Χημείας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Φυτιάνος επισημαίνει ότι το πρόβλημα της περιοχής είναι γνωστό εδώ και χρόνια και τονίζει πως αν και το όριο των 50 miligram ισχύει, ενδείξεις από 25 miligram και πάνω θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψιν ώστε να αναζητούνται εναλλακτικές γεωτρήσεις και νέα μέτρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10