search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:18
MENU CLOSE

Ταινία με διεθνές καστ γυρίζεται στην Πάτμο

04.04.2014 21:00
Ταινία με διεθνές καστ γυρίζεται στην Πάτμο - Media

Στις 3 Απριλίου, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια δολάρια και διάρκεια γυρισμάτων 35 μέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας της Άντζελας Ισμαήλου με τίτλο «Η πόλη μιας νεκρής γυναίκας», στην Πάτμο.

Στις 3 Απριλίου, με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια δολάρια και διάρκεια γυρισμάτων 35 μέρες ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας της Άντζελας Ισμαήλου με τίτλο «Η πόλη μιας νεκρής γυναίκας», στην Πάτμο. Το 3 φαίνεται να είναι ο μαγικός αριθμός για τη σκηνοθέτιδα που πριν από λίγα χρόνια είχε παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ «Great Director’s». Για τα ελληνικά δεδομένα, που οι ταινίες συνήθως – γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις – φτιάχνονται με το… τίποτα, μιλάμε για «υπερπαραγωγή». Η χρηματοδότηση προέρχεται από ξένους ιδιώτες, από τον ΕΟΤ (που «αγκαλιάζει» την ταινία, με το επιχείρημα ότι θα προβάλει τις ομορφιές της Ελλάδας) ενώ τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO.

Από ελληνικής πλευράς θα παίξουν οι Ρούλα Πατεράκη, Γιάννης Βόγλης και Δημήτρης Λιγνάδης, στο πλευρό των Σον Μπένσον, Έρικ Γουίλντπερτ, Μπέρναρντ Χιλ (ο βασιλιάς Θέοντεν του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών») και Σάρα Μάιλς (Βρετανίδα ηθοποιός με περγαμηνές και υποψήφια για Όσκαρ το 1971 για την «Κόρη του Ράιαν»). Η ίδια η Ισμαήλου κρατά και τον κεντρικό ρόλο της Δάφνης – της ηρωίδας που πηγαίνει στην Πάτμο έπειτα από μια προσωπική απώλεια και συναντά δύο άντρες, έναν ιερέα και έναν ταυρομάχο, που θα της αλλάξουν και θα τους αλλάξει τη ζωή σχηματίζοντας ένα αναπάντεχο ερωτικό τρίγωνο. Η Κάρεν Τζορντάνο θα είναι συνεργάτιδά της στη σκηνοθεσία.

Το παράξενο είναι πως σε μια ταινία που διαδραματίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος της σε ένα μοναστήρι και διέπεται από έντονη θρησκευτικότητα οι δύο ξένοι πρωταγωνιστές της δηλώνουν (ή υπήρξαν) άθεοι. Ο Χιλ δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι άθεος, αλλά πιστεύει στο δικαίωμα των ανθρώπων να δείχνουν πίστη σε κάτι μεγαλύτερο που ο ίδιος αγνοεί, ενώ η Μάιλς στο παρελθόν δεν είχε καμία σχέση με τα θεία και την πίστη, μέχρι που βίωσε μια προσωπική στιγμή επιφοίτησης. Ύστερα από τρία χρόνια σιωπής επέστρεψε έχοντας αποβάλει από μέσα της το κυνήγι της δόξας και του χρήματος στο οποίο επιδιδόταν για χρόνια ως ηθοποιός και αποζητά πλέον πιο πνευματικά πράγματα.

«Η πόλη μιας νεκρής γυναίκας» έχει ήδη βρει διανομή στη χώρα μας από τη Village Film.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:17