search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:17
MENU CLOSE

Μήνας ακροάσεων και αναμονής

05.04.2014 21:00
Ανοίγει «Πόρτα» για θέατρο, μουσική και χόρο... - Media

«Βουλωνοτρύπης»… Δεν έχει κι άδικο ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου που χαρακτηρίζει έτσι κάθε νέο εργαζόμενο σε πρόσφατη συνέντευξή του. 

«Βουλωνοτρύπης»… Δεν έχει κι άδικο ο σκηνοθέτης Βασίλης Παπαβασιλείου που χαρακτηρίζει έτσι κάθε νέο εργαζόμενο σε πρόσφατη συνέντευξή του. «Ο νέος κανόνας βασίζεται στην exibility της “απασχολησιμότητας” έναντι 200 ή 300 ευρώ. Εννοείται πως δεν μιλάμε για εργαζόμενους. Αλλά τι σημαίνει σε απλά ελληνικά αυτή η “ευλυγισία” στην απασχόληση; Πρόκειται για τον περίφημο Βουλωνοτρύπη! Αυτόν που έχει ένα μεταπτυχιακό, ένα διδακτορικό και σταδιοδρομεί τώρα ως Βουλωνοτρύπης, δηλαδή ως γκαρσόνι, μετά ως φορτηγατζής, μετά ως κούριερ…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μήνας ακροάσεων ο Απρίλης και οι νέοι ηθοποιοί ρίχνονται στην αρένα για έναν ρόλο που θα τους εξασφαλίσει λίγη λάμψη αλλά και μεροκάματο.

Και στο μεταξύ, όλο και ετοιμάζονται πράγματα. «Ημέρωμα της στρίγγλας» με τον Τάσο Ιορδανίδη και την Κατερίνα Λέχου στους κεντρικούς ρόλους του Πετρούκιου και της Κατερίνας, που θα πλέξουν την ιστορία τους υπό τις μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου….

Κλασικό ελληνικό έργο ετοιμάζεται στο «Λαμπέτη» – ιδέα που είχε και ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος όμως τα «πάγωσε» όλα λόγω της προεκλογικής εκστρατείας του. Άλλο έργο, από άλλο θίασο όμως είναι στις κουβέντες. Οσονούπω θα έχουμε και σίγουρα νέα.

Εξαιρετική δουλειά έκανε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών για να προμοτάρει τη νέα δουλειά του Δημήτρη Παπαϊωάννου που θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Μαΐου στην Κεντρική Σκηνή της. Ένα 5λεπτο βίντεο, εξαιρετικά καλοφτιαγμένο, περιλαμβάνει στιγμές από όλες τις δουλειές του Παπαϊωάννου κατά την 25χρονη καριέρα του – συνοδεία των αυθεντικών μουσικών των παραστάσεων. Αναζητήστε το…

Ένα αντίο στην ηθοποιό Μαργαρίτα Γεράρδου, που έφυγε στα 86 της. Έπαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες, αλλά θα σταθούμε στην πρώτη της, σε ηλικία μόλις 20 ετών: Ήταν τα «Αρραβωνιάσματα», η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε η Μαρία Πλυτά, η πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτιδα. Τελευταία της κινηματογραφική παρουσία ήταν το 2001 στην ταινία «Αλεξάνδρεια» της Μαρίας Ηλιού. Έκανε και πολύ θέατρο η Γεράρδου – κυρίως στο ΚΘΒΕ – ενώ τηλεοπτικά συμμετείχε στους θρυλικούς «Πανθέους» και το «Τρίτο στεφάνι»…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:15