search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:50
MENU CLOSE

Γαρίδες κρασάτες με ρύζι

04.04.2014 10:26
oldphotosgarides_ryzi1396607124.jpg

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους την περίοδο της νηστείας και αυτή η συνταγή είναι από τις πιο… γκουρμέ που μπορείτε να απολαύσετε.

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους την περίοδο της νηστείας και αυτή η συνταγή είναι από τις πιο… γκουρμέ που μπορείτε να απολαύσετε.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
    1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους φρέσκιες ή  κατεψυγμένες
    ½ φλιτζ. τσαγ. λευκό κρασί
    2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
2 ½κ.σ.  πελτέ ντομάτας
    2 1/2 φλιτζ. τσαγ. ρύζι μπασμάτι ή για πιλάφι
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    3 φλιτζ. τσαγ. νερό
    1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
    Αλάτι,  πιπέρι
 
Εκτέλεση
 
Καθαρίζουμε τις γαρίδες απ' το κέλυφος και τα εντεράκια τους, κρατώντας τα κεφάλια τους. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βράζουμε τα κεφάλια τους σε κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό, στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί τους.
Σοτάρουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με το βούτυρο, μέχρι να γίνει διάφανο και σβήνουμε με το ζωμό απ' τα κεφάλια των γαρίδων. Προσθέτουμε στο ζωμό 2 – 2 ½  φλιτζάνια τσαγιού νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να είναι έτοιμο.
Βάζουμε σε τηγάνι τις γαρίδες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις τηγανίζουμε ελαφριά χωρίς να ανακατέψουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, σκόρδο και το κρασί. Προς το τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό. Τις αφήνουμε να βράσουν λιγάκι, να δέσει η σάλτσα τους.
Σερβίρουμε το ρύζι, βάζουμε από πάνω γαρίδες και περιχύνουμε το φαγητό με τη σάλτσα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39