search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:19
MENU CLOSE

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

04.04.2014 13:07
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ - Media

Ήταν Απρίλιος του 1973, όταν, από την καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Δρ Μάρτι Κούπερ έκανε την πρώτη κλήση από τη μοναδική παγκοσμίως κινητή τηλεφωνική συσκευή, που ο ίδιος είχε εφεύρει. 

Ήταν Απρίλιος του 1973, όταν, από την καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Δρ Μάρτι Κούπερ έκανε την πρώτη κλήση από τη μοναδική παγκοσμίως κινητή τηλεφωνική συσκευή, που ο ίδιος είχε εφεύρει. Τα πρώτα του λόγια ήταν: «Γεια σου Τζο, σου μιλάω από ένα αληθινό κινητό τηλέφωνο».  Αποδέκτης του τηλεφωνήματος ήταν ο ανταγωνιστής του, Τζόελ Ένγκελ. 
 
Στην Ελλάδα, ήταν επίσης Απρίλιος, όταν το 1998 έγινε η πρώτη εμπορική κλήση από το δίκτυο της COSMOTE. Από τότε, οι κλήσεις μέσω του δικτύου της COSMOTE έχουν αυξηθεί κατά 1000%, ενώ η διάρκεια των κλήσεων από το 1998 αυξήθηκε έως και 5000%. Από το αναλογικό σήμα των πρώτων κινητών, περάσαμε στα δίκτυα τέταρτης γενιάς και από το όραμα της δυνατότητας απλά να επικοινωνούμε εν κινήσει, μιλάμε σήμερα για τις απεριόριστες δυνατότητες της κινητής ευρυζωνικότητας. 
 
Ζούμε σε μία εποχή όπου η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων του πλανήτη -6,8 δισ. άνθρωποι- είναι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας. Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), οι πολίτες αισθάνονται πιο ασφαλείς χάρη στο κινητό, πιο κοντά στους δικούς τους και πιο ανεξάρτητοι σε κάθε τομέα της ζωής τους, καθώς μπορούν να οργανώσουν και να διαχειριστούν καλύτερα το χρόνο τους. Στην εποχή του mobile internet, των data και των εφαρμογών, οι πολίτες χρησιμοποιούν το κινητό τους για να κάνουν σχεδόν τα πάντα. Το κατατάσσουν μάλιστα στα κύρια Μέσα Ενημέρωσης, μαζί με την τηλεόραση. Η ταχύτητα uploading και downloading είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δικτύων, και το 4G είναι πλέον γεγονός.
 
Αυτή τη διαδρομή σαράντα και πλέον ετών, όπως και τους σταθμούς στην πορεία της COSMOTE, «αφηγείται» το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, μέσα από τη νέα αίθουσα Κινητής Τηλεφωνίας, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες της. Εκεί, παρουσιάζονται οι τέσσερις γενιές κινητής και τα χαρακτηριστικά τους, με τα πιο ιδιαίτερα κινητά τηλέφωνα της κάθε περιόδου να δεσπόζουν στο χώρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15