search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:21
MENU CLOSE

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες ζητούν να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις

04.04.2014 15:02
Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες ζητούν να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις - Media

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μεγάλο μέρος των ουκρανών στρατιωτών που στρατοπεδεύουν στην Κριμαία έχουν ζητήσει να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι μεγάλο μέρος των ουκρανών στρατιωτών που στρατοπεδεύουν στην Κριμαία έχουν ζητήσει να ενταχθούν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Έως σήμερα περισσότεροι από 8.000 έχουν κάνει αίτηση για ρωσικά διαβατήρια», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Σόιγκου πρόσθεσε ότι περίπου 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν ήδη ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Οι αριθμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει σχολιάσει τους ισχυρισμούς του ρώσου υπουργού.

Τα ουκρανικά στρατεύματα στη Κριμαία παρέδωσαν την προηγούμενη εβδομάδα τις βάσεις τους στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αφού πολιορκήθηκαν από ενόπλους που φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως Ρώσοι.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι οι ουκρανοί στρατιώτες στη χερσόνησο αυτή της Μαύρης Θάλασσας είναι 22.000.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:20