search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:07
MENU CLOSE

Παραμένει «κλειστό» το YouTube στην Τουρκία μέχρι να αφαιρεθούν 15 αμφισβητούμενα βίντεο

05.04.2014 12:25
Παραμένει «κλειστό» το YouTube στην Τουρκία μέχρι να αφαιρεθούν 15 αμφισβητούμενα βίντεο - Media

Το YouTube θα παραμείνει μη προσβάσιμο στην Τουρκία όσο 15 αμφισβητούμενα βίντεο παραμένουν αναρτημένα σε αυτό

Το YouTube θα παραμείνει μη προσβάσιμο στην Τουρκία όσο 15 αμφισβητούμενα βίντεο παραμένουν αναρτημένα σε αυτό, αποφάσισε το ίδιο δικαστήριο που είχε διατάξει μερικές ώρες νωρίτερα την άρση του αποκλεισμού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώθηκε το Σάββατο.
Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε την Παρασκευή την άρση της απαγόρευσης του YouTube, την οποία είχε αποφασίσει στις 27 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση έπειτα από τη διαρροή υποκλαπείσας συνομιλίας ανώτατων αξιωματούχων για στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας να μπλοκάρει την πρόσβαση σε 15 βίντεο και ανακοίνωσε ότι παραμένει ο πλήρης αποκλεισμός του μέσου κοινωνικής δικτύωσης όσο δεν αποσύρονται αυτά τα βίντεο, σημειώνει η εφημερίδα Hurriyet, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση είχε διατάξει το κλείσιμο του YouTube στις 27 Μαρτίου, επικαλούμενη λόγους «εθνικής ασφάλειας».
Η απόφαση να αρθεί ο αποκλεισμός του YouTube, η οποία είναι εφέσιμη, ελήφθη μετά την άρση – την Πέμπτη – της απαγόρευσης στην Τουρκία του Twitter, έπειτα από μία απόφαση της ανώτατης δικαστικής αρχής της χώρας που έκρινε την απαγόρευση αυτή αντίθετη στην ελευθερία της έκφρασης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:03