search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:08
MENU CLOSE

«Ύποπτο» σήμα στον Ινδικό Ωκεανό – Μπορεί να είναι από το μαύρο κουτί του χαμένου Boeing;

05.04.2014 21:00
«Ύποπτο» σήμα στον Ινδικό Ωκεανό – Μπορεί να είναι από το μαύρο κουτί του χαμένου Boeing; - Media

Σκάφη εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα για τον εντοπισμό σημάτων βρίσκονται καθ' οδόν για το σημείο στον Ινδικό Ωκεανό από όπου προέρχεται το σήμα που «έπιασε» κινεζικό πλοίο και ίσως προέρχεται από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου Boeing.

Σκάφη εξοπλισμένα με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα για τον εντοπισμό σημάτων βρίσκονται καθ' οδόν για το σημείο στον Ινδικό Ωκεανό από όπου προέρχεται το -ανεπιβεβαίωτο μέχρι στιγμής- σήμα που «έπιασε» κινεζικό πλοίο και ίσως προέρχεται από το μαύρο κουτί του εξαφανισμένου Boeing.
 
Οι αυστραλιανές αρχές χαρακτηρίζουν μεν «σημαντικό και ενθαρρυντικό στοιχείο» το σήμα, αλλά υπογραμμίζουν ότι ακόμη δεν είναι σίγουρο εάν προέρχεται όντως από τα μαύρα κουτιά.

Το ύποπτο σήμα εκπέμπεται στη συχνότητα των 37,5 kHz/δευτερόλεπτο, όπως μεταδίδουν τα κινεζικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τη συχνότητα που εκπέμπει ένα μαύρο κουτί, κάτι που σημαίνει ότι ίσως υπάρξει εξέλιξη στο θέμα των ερευνών. Προς το παρόν πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πράγματι πρόκειται για σήμα από το μαύρο κουτί του Boeing 777.

Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου μετά την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας με τελικό προορισμό το Πεκίνο.

Έως 13 αεροπλάνα και 11 πλοία έχουν ενταχθεί στις έρευνες εντοπισμού του αεροσκάφους στο νότιο Ινδικό Ωκεανό ανοικτά του Περθ της Αυστραλίας.

Ένα βρετανικό υποβρύχιο και δύο αυστραλιανά σκάφη με υποβρύχιο ερευνητικό εξοπλισμό έχουν εντείνει τις υποβρύχιες έρευνες με την ελπίδα να εντοπίσουν ένα σήμα του μαύρου κουτιού του αεροπλάνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:05