search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:13
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις αγορές η ελληνική οικονομία

06.04.2014 10:12
Σταϊκούρας: Σε τροχιά επιστροφής στις αγορές η ελληνική οικονομία - Media

Η χώρα έχει μπει σε μια περίοδο υψηλών και βιώσιμων πλεονασμάτων, που διαμορφώνονται σήμερα, με συντηρητικές εκτιμήσεις από 1% έως 2,5% για την περίοδο 2013-2015, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η χώρα έχει μπει σε μια περίοδο υψηλών και βιώσιμων πλεονασμάτων, που διαμορφώνονται σήμερα, με συντηρητικές εκτιμήσεις από 1% έως 2,5% για την περίοδο 2013-2015, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε συνέντευξη του στην Real News, ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρει ότι «όπως προκύπτει και από τη δήλωση του Eurogroup, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας μας, είναι πλήρως καλυμμένες για τους επόμενους 12 μήνες. Ακόμη και στο δυσμενέστερο σενάριο που αυτές θα ανέλθουν στα 8,6 δις ευρώ. Ενώ καλύπτονται και τα όποια ενδεχόμενα κενά στη βραχυχρόνια ταμειακή ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου».

Ερωτηθείς πως καλύπτονται τα όποια ενδεχόμενα κενά στη βραχυχρόνια ταμειακή ρευστότητα του ελληνικού Δημοσίου αναφέρει: «Από την αποπληρωμή προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου (1,7 δις ευρώ), τη σύναψη συμφωνιών repos και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων (ήδη δύο δισ. ευρώ repos εκδόθηκαν τον προηγούμενο μήνα), την επιστροφή τον Αύγουστο ομολόγων που κατέχει το ΕΤΕΑΝ.

Εμείς εκτιμούμε ότι, υπό προϋποθέσεις, δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ούτε για τους μεθεπόμενους 12 μήνες. Και σε όλα αυτά δεν περιλαμβάνεται η έξοδος στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, για νέο δανεισμό μεσοπρόθεσμης διάρκειας, η οποία προετοιμάζεται. Μεθοδικά και προσεκτικά. Αφού ουσιαστικά η ελληνική οικονομία έχει ήδη μπει σε τροχιά επιστροφής σε αυτές».

Ο κ. Σταϊκούρας, ερωτηθείς για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που ασκεί ότι η κυβέρνηση μοιράζει το πλεόνασμα για «εξαγορά ψήφων» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Έλεος πια με την παραπληροφόρηση, την μεμψιμοιρία, τον μηδενισμό. Η χώρα έχει ανάγκη από ορθολογισμό, σοβαρότητα και αξιοπιστία».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:12