search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:25
MENU CLOSE

Ρέγκλινγκ: Η λιτότητα είναι μέσο για επιστροφή στην ανάπτυξη

06.04.2014 10:19
Ρέγκλινγκ: Η λιτότητα είναι μέσο για επιστροφή στην ανάπτυξη - Media

Πιθανόν η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι, «το χρέος θα είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία».

Πιθανόν η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον βοήθεια υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι, «το χρέος θα είναι βιώσιμο για την επόμενη δεκαετία».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Ρέγκλινγκ, που βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και Εcofin υποστηρίζει ότι η λιτότητα είναι μέσο για επιστροφή στην ανάπτυξη, διευκρινίζοντας ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι «ο ελληνικός πληθυσμός να κατανοήσει ότι αυτό δεν συμφωνήθηκε για να ικανοποιηθεί η τρόικα αλλά για να βοηθηθεί η ελληνική οικονομία δημιουργώντας χώρο στον ιδιωτικό τομέα να αναπτυχθεί. Θα είναι προς συμφέρον της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των νεότερων γενιών».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εξηγεί ότι «οι πρώιμοι οικονομικοί δείκτες όπως το κόστος ανά μονάδα εργασίας ή το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν ότι η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες σε πρόγραμμα του EFSF ή του ESM βρίσκονται στον σωστό δρόμο.

Ξέρω όμως επίσης ότι οι άνθρωποι που βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να κόβονται ή εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους δεν βλέπουν ακόμη πρόοδο. Ωστόσο η εμπειρία δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις στρώνουν το δρόμο για ανάπτυξη».

Τέλος, όσον αφορά τις αγορές και την έξοδο σε αυτές της Ελλάδας διευκρινίζει: «Πρέπει οι Αρχές να αποφασίσουν την τιμή που είναι πρόθυμες να πληρώσουν. Το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων είναι σχεδόν 80% χαμηλότερο από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Παραμένει όμως ακριβό. Κάθε ομόλογο με τόσο υψηλά επιτόκια προσθέτει στο βάρος του χρέους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19