search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Καταθέτει στην εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος

07.04.2014 04:24
Καταθέτει στην εισαγγελέα ο Τάκης Μπαλτάκος - Media

Στην εισαγγελέα καταθέτει αυτή την ώρα ο τέως γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος για το βίντεο, στο οποίο συνομιλεί με τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. 

Στην εισαγγελέα καταθέτει αυτή την ώρα ο τέως γγ της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος για το βίντεο, στο οποίο συνομιλεί με τον κατηγορούμενο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τάκης Μπαλτάκος αναμένεται να ερωτηθεί για το χρόνο και τον τόπο που έγινε η συζήτηση που καταγράφηκε παρανόμως και αν θυμάται να υπάρχουν κι άλλα κομμάτια της συνομιλίας. Παράλληλα θα ερωτηθεί κατά πόσο επιθυμεί την ποινική δίωξη του Ηλία Κασιδιάρη.
 
Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα ήδη με έγγραφό της έχει ζητήσει από τη Βουλή τη διαβίβαση των πρακτικών και του βίντεο που κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης. 

Αρχικά η κλήση στον κ. Μπαλτάκο ήταν για την Τρίτη, ωστόσο το ραντεβού άλλαξε για σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες δεδομένου ότι η έρευνα έχει τη μορφή του κατεπείγοντος.

Η κ. Νταγιάντα καλείται να διερευνήσει εάν έχει τελεστεί από μέρους του Ηλία Κασιδιάρη το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Εν τω μεταξύ, εντός της εβδομάδος, πιθανότατα την Τρίτη ή την Τετάρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σχετικό αίτημα την Πέμπτη αφού είχε αποκαλυφθεί το βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου – Κασιδιάρη, που οδήγησε στην παραίτηση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης. Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την ομαλότητα» και για «μείζον θεσμικό θέμα» όσον αφορά τις αναφορές Μπαλτάκου σε σχεδιασμούς χειραγώγησης της Δικαιοσύνης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:46