17/10/2019 04:51:28

Συγκλονιστικό βίντεο με την μεταμόρφωση ενός ύφαλου

Συγκλονιστικό βίντεο με την μεταμόρφωση ενός ύφαλου - Media

 Η μαγεία του βυθού είναι μοναδική. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας οι εικόνες που μπορεί να πιάσει μια κάμερα είναι απίστευτες και μαγευτικές.
 
Ο Ντάνιελ Στούπιν, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, αποφάσισε να κινηματογραφήσει την εξέλιξη και την μεταμόρφωση ενός ύφαλου.
 
Πέρασε εννιά μήνες τραβώντας υλικό και επεξεργάστηκε περισσότερες από 150.000 φωτογραφίες για αν φτιάξει το βίντεο που βλέπετε με τίτλο «Slow Life». Και το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο του αφού δείχνει την εξέλιξη της ζωής σε έναν ύφαλο.
 
Εικόνες γεμάτες χρώμα απεικονίζουν την μεταμόρφωση και αυτό που κατάφερε ο Στούπιν ήταν να δώσει σε αυτή τη μαγεία τον κατάλληλο χρόνο ώστε να γίνει αντιληπτή και κατανοητή από το ανθρώπινο μάτι.
 
«Σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες το να περιμένεις υπομονετικά για να παρατηρήσεις και την πιο μικρή αλλαγή, δεν είναι εύκολο» λέει ο δημιουργός.
 
Ο σκοπός του βίντεο είναι να δείξει σε όλους τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η ανθρώπινη παρέμβαση στην θαλάσσια ζωή και τους υδροβιότοπους αφού διάφοροι έχουν σαν «χόμπι» να αφαιρούν κομμάτια από υφάλους για να τα παίρνουν μαζί τους. Αυτή η τακτική έχει θέσει σε κίνδυνο τον Great Barrier, τον μεγαλύτερο ύφαλο του κόσμου που βρίσκεται στην Αυστραλία και ο Στούπιν ευελπιστεί ότι με το συγκλονιστικό του βίντεο θα ευαισθητοποιήσει τον πολύ κόσμο ώστε να προληφθεί η καταστροφή. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.