search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 04:02
MENU CLOSE

Συγκλονιστικό βίντεο με την μεταμόρφωση ενός ύφαλου

07.04.2014 21:00
Συγκλονιστικό βίντεο με την μεταμόρφωση ενός ύφαλου - Media

 Η μαγεία του βυθού είναι μοναδική. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας οι εικόνες που μπορεί να πιάσει μια κάμερα είναι απίστευτες και μαγευτικές.

 Η μαγεία του βυθού είναι μοναδική. Κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας οι εικόνες που μπορεί να πιάσει μια κάμερα είναι απίστευτες και μαγευτικές.
 
Ο Ντάνιελ Στούπιν, ένας μεταπτυχιακός φοιτητής θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Κουίνσλαντ στην Αυστραλία, αποφάσισε να κινηματογραφήσει την εξέλιξη και την μεταμόρφωση ενός ύφαλου.
 
Πέρασε εννιά μήνες τραβώντας υλικό και επεξεργάστηκε περισσότερες από 150.000 φωτογραφίες για αν φτιάξει το βίντεο που βλέπετε με τίτλο «Slow Life». Και το οποίο επιβεβαιώνει πλήρως τον τίτλο του αφού δείχνει την εξέλιξη της ζωής σε έναν ύφαλο.
 
Εικόνες γεμάτες χρώμα απεικονίζουν την μεταμόρφωση και αυτό που κατάφερε ο Στούπιν ήταν να δώσει σε αυτή τη μαγεία τον κατάλληλο χρόνο ώστε να γίνει αντιληπτή και κατανοητή από το ανθρώπινο μάτι.
 
«Σε έναν κόσμο που κινείται με ιλιγγιώδεις ταχύτητες το να περιμένεις υπομονετικά για να παρατηρήσεις και την πιο μικρή αλλαγή, δεν είναι εύκολο» λέει ο δημιουργός.
 
Ο σκοπός του βίντεο είναι να δείξει σε όλους τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η ανθρώπινη παρέμβαση στην θαλάσσια ζωή και τους υδροβιότοπους αφού διάφοροι έχουν σαν «χόμπι» να αφαιρούν κομμάτια από υφάλους για να τα παίρνουν μαζί τους. Αυτή η τακτική έχει θέσει σε κίνδυνο τον Great Barrier, τον μεγαλύτερο ύφαλο του κόσμου που βρίσκεται στην Αυστραλία και ο Στούπιν ευελπιστεί ότι με το συγκλονιστικό του βίντεο θα ευαισθητοποιήσει τον πολύ κόσμο ώστε να προληφθεί η καταστροφή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15