search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:55
MENU CLOSE

Αξιολόγηση και… πόρτα

08.04.2014 21:00
oldphotospaideia1396863070.jpg

Δεν τους έφταναν οι περίπου 200 απολύσεις εκπαιδευτικών, έχουν ήδη ξεκινήσει νέα… μέτρα οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας εδώ και μερικούς μήνες.

Δεν τους έφταναν οι περίπου 200 απολύσεις εκπαιδευτικών, έχουν ήδη ξεκινήσει νέα… μέτρα οι ιθύνοντες του υπουργείου Παιδείας εδώ και μερικούς μήνες. Ο λόγος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, που υλοποιείται μέσω της επιμόρφωσης των σχολικών συμβούλων, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει σε νέες απολύσεις καθηγητών. Επίσης προωθείται η διαδικασία της αυτοαξιολόγησης των σχολείων μέσω ομάδων εργασιών, γεγονός που, όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, αναμένεται να οδηγήσει σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.
Για τους παραπάνω λόγους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) Θέμης Κοτσιφάκης απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ζητώντας «την άμεση ανάκληση απασών των έως σήμερα παρανόμως εκδοθεισών εγκυκλίων όπως και τη μη έκδοση και εκτέλεση κάθε παράνομης πράξης συναφούς προς τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης».
Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά στο «Ποντίκι» πως η κυβέρνηση προωθεί την αξιολόγηση τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των σχολείων, έχοντας στόχο «να οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση των σχολείων μέσω της στανταροποίησης των αποτελεσμάτων των επιδόσεων των μαθητών, γι’ αυτό προωθεί και την Τράπεζα Θεμάτων με πανελλαδικά θέματα στην πρώτη λυκείου. Η κατηγοριοποίηση των σχολείων έχει ως στόχο να οδηγήσει σε συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τον νέο προϋπολογισμό του 2014 προωθούνται 1.676 συγχωνεύσεις σχολείων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Δεν είναι τυχαίο, πάντως, το ότι αρκετοί διευθυντές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παίρνουν θέση κατά της αξιολόγησης. Ο λόγος για διευθυντές στην Κεφαλονιά, την Κρήτη και τη Λήμνο, οι οποίοι παραιτήθηκαν αρνούμενοι να… υπογράψουν τις απολύσεις των συναδέλφων τους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44