search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Σάλλας: «Οι ξένοι επενδυτές επιστρέφουν στις ελληνικές τράπεζες»

07.04.2014 09:45
Η ελληνική οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, εκτιμά ο Μ. Σάλλας - Media

«Οι διεθνείς επενδυτές έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ελληνικές τράπεζες, καθώς προσδοκούν ότι η βελτίωση της οικονομίας θα αυξήσει την κερδοφορία τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

 
«Οι διεθνείς επενδυτές έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ελληνικές τράπεζες, καθώς προσδοκούν ότι η βελτίωση της οικονομίας θα αυξήσει την κερδοφορία τους», δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

«Η αναμενόμενη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων στην Ελλάδα σημαίνουν ότι τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά» επισήμανε ο τραπεζίτης.

Η Τράπεζα Πειραιώς άντλησε νέα κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα από ξένους επενδυτές, σε μία τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες ανακάμπτουν από την κρίση κρατικού χρέους. Πούλησε, επίσης, στις 18 Μαρτίου 3ετή ομόλογα ύψους 500 εκατ. ευρώ στην πρώτη δημόσια έκδοση χρέους από ελληνική τράπεζα μετά το 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.
 
«Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν επιδιώκουν μόνο βραχυχρόνια κέρδη. Περιλαμβάνουν και θεσμικούς επενδυτές, όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και μεγάλα ταμεία με μακροχρόνιες τοποθετήσεις των κεφαλαίων τους» τόνισε ο κ. Σάλλας. Η ελληνική οικονομία, πρόσθεσε, θα δεχθεί πιθανόν μία νέα ώθηση το επόμενο έτος, όταν οι τράπεζες ολοκληρώσουν την απομόχλευσή τους και αρχίσουν να αυξάνουν τον δανεισμό στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στις αρχές του τρέχοντος μήνα ότι η Ελλάδα ετοιμάζει μία μικρή έκδοση ομολόγων 3ετούς έως 5ετούς διάρκειας, στο πρώτο εξάμηνο του έτους.
 
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς είναι αισιόδοξος για την επιτυχία της έκδοσης: «Όλα δείχνουν ότι αυτή η πρώτη έκδοση ομολόγου από το ελληνικό δημόσιο θα έχει θετική υποδοχή από τους διεθνείς επενδυτές, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη τους στην ανάκαμψη της οικονομίας» υπογράμμισε ο κ. Σάλλας και πρόσθεσε:
 
«Βλέπουμε μία πραγματική βελτίωση, ιδιαίτερα όσον αφορά τη δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι συγχωνεύσεις στην εγχώρια αγορά είναι αναγκαίες για τη δημιουργία οικονομιών κλίμακας από τις επιχειρήσεις που θα μπορούν να ανταγωνίζονται στις διεθνείς αγορές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:01