search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:21
MENU CLOSE

Ο Μπαλτάκος θεωρεί ότι προσέφερε υπηρεσία… – Τι είπε μετά την κατάθεσή του

07.04.2014 15:28

Το… σκεπτικό ότι προσέφερε υπηρεσία, όπως είπε, ανέπτυξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα.

Το… σκεπτικό ότι προσέφερε υπηρεσία, όπως είπε, ανέπτυξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελέα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου υποστήριξε ότι έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να μιλάει με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία, όπως είπε, έβλεπε πριν τη δολοφονία Φύσσα, αλλά σταμάτησε μετά.
 
Κατά τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, η μαγνητοσκόπηση του επίμαχου βίντεο έγινε από τον ίδιο τον Ηλία Κασιδιάρη, και ο ίδιος υποψιαζόταν ότι μπορεί να τον βιντεοσκοπούσε. Η συνάντηση, πάντα κατά τον ίδιο, δεν ήταν κρυφή, έγινε στη γραμματεία σε ώρα λειτουργίας της Βουλής, κατόπιν αιτήματος του βουλευτή της ΧΑ, έγινε με ανοικτές τις πόρτες και, άρα, «μπορούσε να είναι παρών ο οποιοσδήποτε  και να ακούσει το περιεχόμενο της.»
 
Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος υποστηρίζει ότι δε θυμάται πόσο διήρκεσε η συνομιλία, δεν ξέρει αν ήταν σε γνώση άλλων και δε ζητά τη δίωξη Κασιδιάρη, διότι είναι κακούργημα, όπως είχε αναφέρει και στη συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον «Real FM».
 
Ο πρώην γ.γ. του υπουργικού συμβουλίου ανέφερε ακόμη ότι «Δεν μπορούμε να είμαστε τυφλοί και να μην ξέρουμε τι κάνει ένα κόμμα που είχε 7 %. Ανέλαβα μόνος μου την πρωτοβουλία και δεν ενημέρωνα κανέναν. Υπήρχαν περιπτώσεις που όφειλα να ενημερώσω.»
 
Υποστήριξε μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι ό,τι ανέφερε στην επίμαχη συνομιλία ήταν ήδη δημοσιευμένο, όπως η κοινή καταγωγή της εισαγγελέως Ευτέρπης Κουτζαμάνη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, από τη Μυτιλήνη, καθώς και το τηλεφώνημα  Σαμαρά στον Αθανασίου, το οποίο είχε δημοσιεύσει το «Έθνος».  
 
Η θέση του για την άσκηση δίωξης και το ερώτημα Κασιδιάρη «Γιατί η Κουτζαμάνη μας έστησε;» ήταν ότι ο «Δένδιας θεωρεί ότι είστε ναζί. Τη δίωξη την έχει ασκήσει ο Βουρλιώτης, καμία Κουτζαμάνη. Τους ανέφερα εγώ ποτέ το όνομα Βουρλιώτης;»
 
Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος υποστήριξε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι όλες οι συναντήσεις που είχε ήταν επίσημες και θεσμικές, ότι δεν θυμάται να τον προσέγγισαν άλλοι πλην του Κασιδιάρη και ότι μερικές μέρες μετά από αυτήν τη συνομιλία κάλεσε ξανά, τον Οκτώβριο, μερικούς από αυτούς: Τον Κασιδιάρη, τον Παναγιώταρο και κάποιους άλλους. Τους είπε, όπως υποστηρίζει, ότι δεν υπάρχουν σκευωρίες και φαντάσματα.
 
«Σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από κλέφτες και αρματολούς δεν μετατρέπετε σε ήρωες τύπους σαν αυτούς. Η δολοφονία Φύσσα είναι αρκετή για να  καταστρέψει τη Χρυσή Αυγή. Το αίμα δεν ξεπλένεται. Μετά τη δολοφονία Φύσσα και τις συλλήψεις υπήρχαν διαφωνίες εντός της κυβέρνησης. Όταν όμως το Δεκέμβριο βγήκαν στοιχεία δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για την εγκληματική τους δράση», φέρεται να συμπλήρωσε.
 
«Θα έπρεπε να ξέρουμε στρατηγικές κινήσεις μεθόδους της οργάνωσης, ώστε να μπορείς να τους αντιμετωπίσεις» επέμενε, θεωρώντας ότι εβδομήντα χρόνια μετά την κατοχή δεν μπορεί 500.000 Έλληνες να έγιναν ναζί. «Δηλαδή να αφήσουμε όλους αυτούς να τους έχει ένα κόμμα και η ΝΔ να είναι από κάτω;» συμπλήρωσε.
 
Για τον Αντώνη Σαμαρά ο Παναγιώτης Μπαλτάκος φέρεται να δηλώνει ότι δεν «έχει θλίψη και παράπονο», χρησιμοποιώντας τη ρήση του Ιησού, μετά το Μυστικό Δείπνο: «Εν τω κόσμω τούτω θλίψιν έξετε». «Έπαιρνα ρίσκα που δεν είχα λόγο  να τα μεταφέρω στον πρωθυπουργό. Ο κύριος Σαμαράς μιλούσε με τη Μέρκελ, όχι με τον κάθε Κασιδιάρη» επανέλαβε.
 
Ερωτηθείς για τη θέση του για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, απάντησε ότι «η Ελλάδα έχει αντιρατσιστικό από το 1979. Εγώ έλεγα κάτι απλό. Το αντιρατσιστικό, έτσι όπως ήταν γραμμένο, έφευγε από τη δομή και των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας. Δίναμε λοιπόν το δικαίωμα στη Χρυσή Αυγή να κάνει πάρτι σε αυτούς τους δυο χώρους. Θα ήταν λοιπόν εντελώς τρελό, να χτυπήσουμε εμείς οι ίδιοι τους πυλώνες της κυβέρνησης, ενισχύοντας τη Χρυσή Αυγή.»
 
Παράλληλα, θεώρησε σωστή την εντολή Δένδια να απαγορευθεί η δημοσίευση βίντεο- προϊόντων υποκλοπής.
 
Τέλος, για το περιστατικό με τον γιο του ο Μπαλτάκος ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «είδε τον πατέρα του να αδικείται κι έπραξε σύμφωνα με τα πιστεύω του».
 
Ο Παναγιώτης Μπαλτάκος σημείωσε και πάλι ότι «Ήταν, είναι και θα είναι ΝΔ».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:21