search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Κινηματογραφικό εμπόδιο για τον Μπουτάρη

08.04.2014 09:44
Κινηματογραφικό εμπόδιο για τον Μπουτάρη - Media

Απόλυτος αιφνιδιασμός στη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, αφού αναδύθηκε πιθανό πρόβλημα που δεν θα επιτρέψει στον νυν δήμαρχο -και υποψήφιο φαβορί για τις προσεχείς εκλογές- Γιάννη Μπουτάρη να παραμείνει στον θώκο.

Απόλυτος αιφνιδιασμός στη δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης, αφού αναδύθηκε πιθανό πρόβλημα που δεν θα επιτρέψει στον νυν δήμαρχο -και υποψήφιο φαβορί για τις προσεχείς εκλογές- Γιάννη Μπουτάρη να παραμείνει στον θώκο.

 Αφορμή κάποιες διατάξεις του «Καλλικράτη» και το γεγονός ότι υπήρξε πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ως και τον περασμένο Νοέμβριο. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η έως πρόσφατα διπλή ιδιότητά του μπορεί -σύμφωνα με τις διατάξεις του «Καλλικράτη»-, να γίνει αντικείμενο υποβολής ένστασης κατά της υποψηφιότητάς του. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ των κωλυμάτων και των ασυμβιβάστων με τη θέση του δημάρχου ή του υποψηφίου δημάρχου περιλαμβάνονται και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Για να μην υπάρχει κώλυμα, όμως, θα πρέπει ο υποψήφιος για τον δήμο να μη διατηρεί την ιδιότητα του προέδρου Δ.Σ. «μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών».

Ο  Γιάννης Μπουτάρης ορίστηκε πρόεδρος του  Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011,  και  παραιτήθηκε στις 20/11/2013 για να τον αντικαταστήσει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη υποστηρίζουν ότι ο κ. Μπουτάρης αφενός δεν θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. του Φεστιβάλ, αφετέρου ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς δεν έχουν παρέλθει οι 18 μήνες από την παραίτηση. Σύμφωνα  πάντα με την εφημερίδα,  υπήρξε κινητοποίηση του ΠΑΣΟΚ για το θέμα, ενώ πληροφορίες από την πλευρά του κ. Μπουτάρη έκαναν λόγο για μη ύπαρξη θέματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος κατά τη συζήτηση του σχέδιου νόμου του Μιχελάκη για τις εκλογές, εισηγήθηκε τροπολογία σύμφωνα με την οποία του κωλύματος θα εξαιρούνται στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου, όπως δηλ. ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης. 

Πάντως από την παράταξη Μπουτάρη καθησυχάζουν ότι ο νυν δήμαρχος -που είναι φαβορί στις δημοσκοπήσεις για τη νέα δημαρχιακή περίοδο- θα κατέβει κανονικά υποψήφιος. Προσθέτουν  για το ζήτημα του κωλύματος  ότι θα πρέπει να κατατεθεί ένσταση μετά τις εκλογές και εφόσον επανεκλεγεί.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:08