search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:22
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing – Δύο νέα ηχητικά σήματα εντοπίστηκαν

09.04.2014 06:06
Συνεχίζονται οι έρευνες για το χαμένο Boeing – Δύο νέα ηχητικά σήματα εντοπίστηκαν - Media

Εντοπίστηκαν δύο ακόμη ηχητικά σήματα που ενδέχεται να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Εντοπίστηκαν δύο ακόμη ηχητικά σήματα που ενδέχεται να προέρχονται από το μαύρο κουτί του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.
 
Σύμφωνα με τον Αυστραλό επικεφαλής των ερευνών Άνγκους Χιούστον, το ένα σήμα βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης και διήρκεσε πέντε λεπτά και 32 δευτερόλεπτα, ενώ ένα δεύτερο εντοπίστηκε χθες το βράδυ και διήρκεσε επτά λεπτά.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αυστραλιανό ερευνητικό πλοίο «Ocean Shield» εντόπισε δύο ηχητικά σήματα και το Σαββατοκύριακο -το ένα με διάρκεια μεγαλύτερη των δύο ωρών και το άλλο περίπου 13 λεπτών.
 
Ο Άνγκους Χιούστον εκτίμησε ότι ερευνάται η σωστή περιοχή, ωστόσο πρέπει να αναγνωριστούν και οπτικά τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
 
Όπως διευκρίνισε, τα νέα ηχητικά σήματα μπορεί να επιτρέψουν στις αρχές να περιορίσουν την έκταση της ζώνης ερευνών σε σημείο ώστε το μίνι μη επανδρωμένο υποβρύχιο Bluefin 21, το οποίο φέρει το «Ocean Shield», να αναζητήσει πλέον στον βυθό τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
 
«Τώρα, ελπίζουμε ότι με τον εντοπισμό πολλών σημάτων θα περιοριστούμε σε μία μικρή περιοχή και αισιοδοξούμε ότι σε μερικές ημέρες θα μπορέσουμε να βρούμε κάτι στον βυθό», σημείωσε.
 
Η ανάλυση των δεδομένων που κατέγραψαν δορυφόροι οδηγεί τους υπεύθυνους των ερευνών στο συμπέρασμα ότι το Boeing 777 κατέπεσε σε μία απομακρυσμένη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό κοντά στο Περθ. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία ζώνη περίπου 2.261 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της συγκεκριμένης πόλης.
 
Υπενθυμίζεται ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται να σταματήσει να εκπέμπει το μαύρο κουτί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21