search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:41
MENU CLOSE

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές

09.04.2014 10:28
Bloomberg: «Βουτιά» στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων - Media

Ανακοίνωση με την όποια ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή στις διεθνείς τράπεζες για 5-ετή ομολογιακή έκδοση και υπό το αγγλικό δίκαιο, εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ.
 

Ανακοίνωση με την όποια ενημερώνει ότι δόθηκε εντολή στις διεθνείς τράπεζες για 5-ετή ομολογιακή έκδοση και υπό το αγγλικό δίκαιο, εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ.
 
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:
 
 «Η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι έδωσε εντολή σε διεθνείς τράπεζες για επικείμενη 5-ετη ομολογιακή έκδοση «αναφοράς-benchmarking» σε ευρώ και υπό το αγγλικό δίκαιο.  Η συναλλαγή αναμένεται να τιμολογηθεί και να λάβει χώρα στο άμεσο μέλλον».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της έκδοσης η άντληση 2,5 δισ. ευρώ με την απόδοση να κινείται στο 5% ή αν είναι δυνατόν και χαμηλότερα.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το Reuters δήλωσε σήμερα ότι «Θα είναι τρομερή επιτυχία αν το κουπόνι είναι κάτω από 5,3%»
 
Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βγήκε τελευταία φορά στις αγορές με πενταετή ομόλογα στις 2-2-2010 και πλήρωσε επιτόκιο 6,10%, ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα (4-1-2010) είχε δανειστεί πενταετή με επιτόκιο 3,534%.

 Για «πολύ θετικές εξελίξεις» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές την Πέμπτη με το κλείσιμο του βιβλίου των αγορών.
 
Υπενθυμίζεται ότι αύριο το πρωί στις 11.00 θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών με την Αθήνα να θέλει να αντλήσει ένα ποσό της τάξης των 2,5 με 3 εκατομμυρίων ευρώ και ήδη πληροφορίες του Αθηανϊκού Πρακτορείου θέλουν τις προσφορές να έχουν ξεπεράσει τα 16 δισ. ευρώ.

Εύσημα ΔΝΤ

Την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές χαιρέτισε το ΔΝΤ, το οποίο θεωρεί ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που θα βοηθήσει στη μερική κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Μάλιστα ο Πολ Τόμσεν μίλησε για «σημαντικό σταθμό για την Ελλάδα που αποτελεί «δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:41