search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:09
MENU CLOSE

«Η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει», λέει ο Μητσοτάκης

09.04.2014 12:46
«Η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει», λέει ο Μητσοτάκης - Media

«Η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 
«Η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Η «συμπεριφορά του τέως κυβερνητικού στελέχους ήταν απαράδεκτη και πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός που τον απέπεμψε άμεσα», πρόσθεσε, θεωρώντας προφανώς «άμεση αποπομπή» την απομάκρυνσή του μετά από σχεδόν δυο χρόνια στη νευραλγική θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.
 
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα, η ιδεολογική της ταυτότητα είναι δεδομένη» για να προσθέσει ότι «υπάρχει μία ομάδα πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Μετριοπαθείς, που αποστρέφονται τον ακραίο πολιτικό λόγο, που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην πρακτική πολιτική και που αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τους εκφράσει καλύτερα από κάθε άλλο κόμμα».
 
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρθηκε στην «έξοδο της χώρας στις αγορές», την οποία χαρακτήρισε «κίνηση αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας». Ανέφερε ακόμα ότι «αν γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω έξι μήνες και υποστηρίζαμε ότι σήμερα θα ήταν έτοιμη η Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο, θα λέγατε ότι είμαστε τρελοί».
 
«Θα περίμενα από την αντιπολίτευση λιγότερη μικρότητα σε τέτοια ζητήματα. Είναι μια επιτυχία της χώρας, όχι μόνο της κυβέρνησης», πρόσθεσε ενώ, σε μια έξαρση «ιστορίας επιτυχίας», επισήμανε επίσης ότι «το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται με ένα αξιοπρεπές επιτόκιο δανεισμού αποδεικνύει ότι το ρίσκο χρεοκοπίας της χώρας ανήκει στο παρελθόν».
 
Αναφερόμενος στο Δημόσιο, είπε ότι «η τρόικα προσήλθε στη διαπραγμάτευση ζητώντας επιπλέον 16.000 δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος δεν υπάρχει. Αποσυνδέουμε πλήρως την κινητικότητα από ενδεχόμενες απολύσεις».
 
Να σημειωθεί πάντως ότι τα ίδια έλεγε και στους «διαθέσιμους» του καλοκαιριού του 2013, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη απολυθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44