search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:00
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Περίπου 20 μαθητές μαχαιρώθηκαν σε λύκειο

09.04.2014 13:39
ΗΠΑ: Περίπου 20 μαθητές μαχαιρώθηκαν σε λύκειο - Media

Τουλάχιστον έξι μαθητές μαχαιρώθηκαν σε επίθεση σε λύκειο της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται τοπικά ΜΜΕ.

Περίπου 20 Αμερικανοί μαθητές και τουλάχιστον ένας ενήλικος τραυματίστηκαν σήμερα το πρωί από έναν άλλον μαθητή, ο οποίος τους μαχαίρωσε, σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία Πενσιλβάνια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος νοσοκομείου της περιοχής απειλείται η ζωή τεσσάρων τραυματιών. 

Ο επιτιθέμενος συνελήφθη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα αίτια της ενέργειάς του αυτής, η οποία σημειώθηκε γύρω στις 07:15 τοπική ώρα στο Περιφερειακό Λύκειο Φράνκλιν στο Μάρισβιλ προτού ξεκινήσει το μάθημα, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. 

Η κατάσταση της υγείας πολλών εκ των θυμάτων, τα οποία είναι στην πλειονότητά τους ηλικίας 14 ως 17 ετών, θεωρείται σοβαρή και αυτά νοσηλεύονται σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία. 

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε επίσης ένας ενήλικας, σύμφωνα με τον διευθυντή του περιφερειακού νοσοκομείου Φορμπς, το οποίο βρίσκεται κοντά στο λύκειο, Κρις Κάουφμαν. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι απειλείται η ζωή 4 εκ των 7 τραυματισμένων μαθητών που εισήχθησαν σε αυτό το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύεται επίσης και ο ενήλικας που ανέφερε. 

Ο ύποπτος ενήργησε μόνος του, διευκρίνισε παράλληλα εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών αρωγής, Νταν Στίβενς. Ο δράστης συνελήφθη γύρω στις 07:45 τοπική ώρα από την αστυνομία. 

Η επίθεση έγινε σε πολλές τάξεις και αίθουσες του λυκείου. 

Οι μαθητές απομακρύνθηκαν από το λύκειο μετά το επεισόδιο και οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης το κλείσιμο όλων των δημοτικών σχολείων για σήμερα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59