search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28
MENU CLOSE

Γεια σου, Δάσκαλε – με το δέλτα κεφαλαίο

09.04.2014 21:00
Γεια σου, Δάσκαλε - με το δέλτα κεφαλαίο - Media

Τον λένε Δημήτρη Γουσόπουλο κι είναι ένας από τους χιλιάδες καθηγητές και δασκάλους που μα­θαίνουν τα παιδιά μας γράμματα.

 
Τον λένε Δημήτρη Γουσόπουλο κι είναι ένας από τους χιλιάδες καθηγητές και δασκάλους που μα­θαίνουν τα παιδιά μας γράμματα.
 
Είναι 38 χρόνων, φιλόλογος, με πάθος για τον Θουκυδίδη και τον Λουκιανό.
Είναι από τα Τρίκαλα, αλλά εδώ και οκτώ χρόνια είναι αποσπασμένος στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, όπου αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελαμτική ζωή του.
 
Όλη τη μέρα την περνάει με τα παιδιά στην τάξη, το απόγευμα πάλι με τα παιδιά, δουλεύοντας την εφημερίδα του σχολείου, την πολυβραβευμένη «Μαθητοφρένεια», το βράδυ πάλι με τους μαθητές του συζητά ό,τι τους απασχολεί: τους φόβους, τις ανησυχίες, την ανασφάλεια, το αβέβαιο μέλλον. Διδάσκει με πάθος τη γλώσσα και τους ποιητές, συμβουλεύει αυτούς τους υπέροχους εφήβους πώς να γράφουν, πώς να δημοσιογραφούν, πώς να εκφράζουν τη γνώμη τους.
 
Η «Μαθητοφρένεια» είναι πολύ αγαπητή στην πόλη, διαβάζεται από μικρούς και μεγάλους, όλοι την περιμένουν με ανυπομονησία. Τα παιδιά τον αγαπούν, η ζωή στη μακρινή και δύσκολη πόλη έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον με μια εφημερίδα που γράφει για τις γειτονιές, τον πολιτισμό, την ιστορία, τα βιβλία, τη μουσική, τον αθλητισμό.
 
Γύρω του η Χριστίνα, η Ειρήνη, η Λένα, η Θωμαή και τ' άλλα παιδιά, κάνουν θαύματα. Γράφουν, διαβάζουν, περνάνε στα πανεπιστήμια, μιλάνε και μετά ως φοιτητές μαζί του για όλα, τον συμβου­λεύονται, είναι πια ένας μεγάλος αδελφός, ένας άνθρωπος που έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.
 
Καμαρώνει για τα παιδιά του, μπορεί να μην κάνει ποτέ δικά του, τόσο γεμάτος αισθάνεται.
 
Γεια σου Δάσκαλε, γεια σας Δάσκαλοι που δίνετε την ψυχή σας, όπου κι αν είσαστε, σ' αυτή την πλη­γωμένη χώρα. Εμείς είμαστε κοντά σας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:28