16/07/2019 23:00:21

Πολύμηνη φυλάκιση στους πρώην απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» (Video)

 
Πολύμηνη φυλάκιση επέβαλε το δικαστήριο στους πρώην απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
 
Συγκεκριμένα, το δικαστήριο καταδίκασε σε 21 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή τους διωκόμενους χαλυβουργούς, με τις κατηγορίες της παραβίασης δικαστικής απόφασης και παράνομης βίας.
 
Με τις ίδιες κατηγορίες το δικαστήριο επέβαλε 23 μήνες φυλάκισης στους Γιώργο Σιφωνιό, Νάσο Παυλάκη και Νίκο Χαροκόπο, πρόεδρο, γραμματέα και αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».
 
«Το λιγότερο κατάπτυστη» χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση ο Χάρης Μανώλης, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων την περίοδο της απεργίας.
 
Μιλώντας στο www.topontiki.gr, ο Χάρης Μανώλης σημείωσε ότι το δικαστήριο αντιμετώπισε τους διωκόμενους «σαν εγκληματίες», ενώ χαρακτήρισε «προαποφασισμένη» την πρόταση της εισαγγελίας. «Δεν άκουσε καν την απολογία των κατηγορουμένων, ενώ έλαβε υπόψη μαρτυρίες που ήταν εμφανώς ψευδείς», ανέφερε.
 
«Αυτή τη δικαιοσύνη θα προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε. Δεν είμαστε κατά της δικαιοσύνης, είμαστε κατά αυτών που ντροπιάζουν τη δικαιοσύνη», κατέληξε.
 
Η απεργία των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» ξεκίνησε στις 31 Οκτώβρη του 2011, ενάντια στις νέες εργασιακές σχέσεις (5ωρο, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων) που προσπαθούσε να επιβάλει η εργοδοσία με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας.
 
Διήρκησε 9 μήνες και ξεσήκωσε μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από όλη την Ελλάδα.
 
Έληξε στις 20 Ιουλίου του 2012 με την εισβολή των ΜΑΤ στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο. Ένα μήνα πριν είχε κριθεί παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.