search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:09
MENU CLOSE

Η ΧΑ δεν θέλει παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα

10.04.2014 06:44
Η ΧΑ δεν θέλει παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα - Media

Η πολύπαθη παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε σημείο σύγκρουσης στην προεκλογική μάχη για το Δήμο Αθηναίων, αφού τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί στην περιοχή «αγανακτισμένοι» πολίτες επιχειρούν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής της.

 
Η πολύπαθη παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε σημείο σύγκρουσης στην προεκλογική μάχη για το Δήμο Αθηναίων, αφού τις τελευταίες ημέρες οι γνωστοί στην περιοχή «αγανακτισμένοι» πολίτες επιχειρούν να εμποδίσουν τα έργα ανακατασκευής της.
 
Μάλιστα στο πλευρό τους βρίσκεται και ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος Ηλίας Κασιδιάρης. Μάλιστα όπως γράφουν και τα ΝΕΑ και ο Νικήτας Κακλαμάνης λέει όχι στην ανακατασκευή της παιδικής χαράς, ενώ υπενθυμίζεται πως επί δημαρχίας του μπήκε το λουκέτο.
 
Την ίδια ώρα ο Γιώργος Καμίνης ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση και δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τα έργα. Νωρίτερα, είχε καταγγείλει ότι «περιορισμένος αριθμός «αγανακτισμένων» πολιτών, συνεπικουρούμενοι από εκπροσώπους της νεοναζιστικής οργάνωσης», επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την Τρίτη τις εργασίες κατασκευής νέας παιδικής χαράς, στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Χθες, απέστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου επιστολή στην οποία περιγράφει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Αγιο Παντελεήμονα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν είναι τυχαίο ότι «στην περιοχή κατέφθασε σε λίγη ώρα και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης».
 
Την ίδια ώρα και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης ζήτησε την καταδίκη των επιθέσεων των φασιστών. Ο ίδιος τόνισε ότι η δημοκρατική Αθήνα πρέπει «να καταδικάσει την επίθεση φασιστών» σε συνεργεία του δήμου Αθηναίων που έκαναν εργασίες ανακατασκευής στην παιδική χαρά του Αγίου Παντελεήμονα.
 
Από την άλλη πλευρά ο Νικήτας Κακλαμάνης επισήμανε ότι ο κ. Καμίνης επιχείρησε να υλοποιήσει απόφαση δημιουργίας παιδικής χαράς στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, για την οποία «δεν υπήρχε σαφής προσδιορισμός του χώρου».
 
Μάλιστα, σημείωσε ότι «τόσο η αρμόδια αντιδήμαρχος, όσο και ο μηχανικός αρνήθηκαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις νυν και υποψήφιων συμβούλων για το τι εργασίες εκτελούνταν στο σημείο».
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κακλαμάνη, στην περιοχή βρέθηκαν πέντε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξή του, οι οποίοι μαζί με κατοίκους, που είχαν συγκεντρωθεί, «παρενέβησαν και ανάγκασαν τα συνεργεία του δήμου να αποχωρήσουν».
 
Έτσι, καταλήγει ότι «οι πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα -όπως τονίζουν και οι ίδιοι καιρό τώρα- πρέπει να σταματήσουν» και ζητά να γίνει η συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής, με ένα δρομολογημένο έργο πνοής, που «ο κ. Καμίνης αδιαφορώντας άφησε να απενταχθεί από το πρόγραμμα υλοποίησης του».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:09