search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 05:55
MENU CLOSE

Νηστίσιμη πάστα φλώρα

10.04.2014 12:40
oldphotospasta-flora1397133623.jpg

Και η νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την original εκδοχή σε γεύση και γλυκές ευωδιές.

Και η νηστίσιμη εκδοχή του γλυκού, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την original εκδοχή σε γεύση και γλυκές ευωδιές.
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΨΗΣΙΜΟ: 35-40 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
3 1/2 φλιτζ. τσαγ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
1/2 φλιτζ. τσαγ.  ζάχαρη
1 βανίλια
3/4 φλιτζ. τσαγ.  μαργαρίνη
1/4 φλιτζ. τσαγ.  νερό
1/4 φλιτζ. τσαγ.   χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκάλι
1 φλιτζ. τσαγ.   μαρμελάδα πορτοκάλι, αραιωμένη με 3 κ.σ. νερό
 
 Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα υγρά υλικά μαζί με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. Ενώνουμε σιγά σιγά τα δύο μείγματα σε ένα μπολ και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μέχρι να έχουμε μία αφράτη και απαλή ζύμη.
Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και απλώνουμε μέσα λίγο περισσότερη από τη μισή ζύμη, καλύπτοντας και τα τοιχώματα του ταψιού. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το νερό και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, φτιάχνουμε κορδονάκια ίδιου πάχους από την υπόλοιπη ζύμη και τα τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στην μαρμελάδα, έτσι ώστε να σχηματίζονται μικρά τετράγωνα. Αλείφουμε τα κορδονάκια από πάνω ελαφρά με λίγη μαργαρίνη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 35'-40' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15