search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Κάτι παραπάνω ήξερε ο υπουργός μας

10.04.2014 21:00
Κάτι παραπάνω ήξερε ο υπουργός μας - Media

Είναι μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας και μια καλή αρχή. Ο λόγος για τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Ελληνικό και Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου.

• Είναι μια σημαντική συμφωνία συνεργασίας και μια καλή αρχή. Ο λόγος για τη συμφωνία συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στο Ελληνικό και Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φόρουμ για το Μέλλον του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού που έγινε στο Παρίσι. Ήταν παρόντες οι υπουργοί Πολιτισμού των ευρωπαϊκών χωρών, φυσικά ο Φρανσουά Ολάντ, και… φυσικά ήταν απών ο δικός μας υπουργός πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος. Δύο από τους ομιλητές των υψηλού επιπέδου πάνελ ήταν και οι δικοί μας Κώστας Γαβράς και Γιώργος Λούκος. Αλλά πού καιρός για τον δικό μας υπουργό να τρέχει σε τόσο σημαντικά φόρα. Μάλλον κορόιδα είναι οι υπουργοί των άλλων χωρών και σπεύδουν. Κάτι ξέρουν λιγότερο από εμάς… Τέλος πάντων, η συμφωνία που υπεγράφη, έχει στόχο τη δημιουργία ενός χρηματοδοτικού μηχανισμού στήριξης συμπαραγωγών Γαλλίας – Ελλάδας για την επόμενη τριετία. Θα οριστεί κοινή επιτροπή, η οποία θα επιλέγει τα πρότζεκτ, τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιούνται από μία εταιρεία παραγωγής εγκατεστημένη στην Ελλάδα και μία αντίστοιχα στη Γαλλία. Για να δούμε… Αυτό είναι ένα καλό βήμα προς όφελος της εξωστρέφειας του ελληνικού κινηματογράφου.

• Ακόμα και σε αυτήν τη φωτογραφία, όπου απεικονίζεται σε μεγάλη ηλικία – σίγουρα ογδόντα-τόσο – έχει ύφος παιχνιδιάρικο, γέλιο ύπουλο, μικρού παιδιού. Ο Μίκι Ρούνεϊ, που πέθανε την Κυριακή στα 93 του χρόνια, ήταν από τα γεννοφάσκια του παιδί – θαύμα. Ήταν μόλις δύο χρόνων όταν οι γονείς του τον πήγαιναν σε βαριετέ και μόλις επτά όταν πήρε τον βασικό ρόλο στη σειρά μικρού μήκους «Mickey McGuire». Η δημοσιότητα ήρθε στο πλευρό της Τζούντι Γκάρλαντ ως μικροκαμωμένος Άντι Χάρντι σε τριάντα ταινίες. Αυτό το καλό, ξανθούλικο παιδάκι μεγαλώνοντας έγινε, όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο «Γκάρντιαν», «ένας Τζάστιν Μπίπερ της εποχής του». Διψούσε για δόξα, χρήμα και είχε κλίση στην… άστατη ζωή. Οκτώ γάμοι (ένας με την Άβα Γκάρντνερ), ναρκωτικά, οικονομική καταστροφή. Το έχουμε δει τόσες πολλές φορές αυτό το… έργο. Ειδικά στην αμερικάνικη βιομηχανία.

• Παραληρούν οι Γάλλοι με το νέο μυθιστόρημα του Μίλαν Κούντερα («Η γιορτή του ασήμαντου»). «Πρέπει να το διαβάσετε επειγόντως» ξεκινά η «Μοντ». Πότε άραγε θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά;

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:27