search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:52
MENU CLOSE

Ιδρυτικό συνέδριο για το Ποτάμι στις 15 Ιουνίου

10.04.2014 16:56
Οι θέσεις του «Ποταμιού» για Σύνταγμα, λογοδοσία δημοσίων λειτουργών, διοικητή ΤτΕ και αιγιαλό - Media

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι», όπως δήλωσε Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας πως ο ίδιος θα είναι ένας απλός σύνεδρος.

Στις 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του πολιτικού κόμματος «Το Ποτάμι», όπως δήλωσε Σταύρος Θεοδωράκης σημειώνοντας πως ο ίδιος θα είναι ένας απλός σύνεδρος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι στο συνέδριο δεν θα υπάρχει Σταύρος, αλλά ο καθένας θα μπορέσει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, ακόμη τη δική του θέση. 

Ο Σ. Θεοδωράκης εξήγησε ότι αποφάσισε να προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα επειδή ένιωθε ότι ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος ήταν εκτός πραγματικότητας. 

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ, απλά ξυπνούσα και κοιτούσα το ταβάνι. Άλλωστε, η δημοσιογραφία δεν είναι αμέτοχη, έχει ευθύνες. Πάντα προσπαθούσα να υπηρετήσω το καλό, αλλά ειλικρινά υπήρχαν και βράδια που έλεγα πως κάτι παραπάνω πρέπει να κάνω», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν το Ποτάμι είναι μία προσπάθεια για να ανακόψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σ. Θεοδωράκης σημείωσε πως ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ για πώληση και ενοικίαση.

Αναφερόμενος στην Ελιά,  δήλωσε πως «είχα πει σε κάποιους φίλους πως με παλιά υλικά δεν κάνεις καινούργια οικοδομή. Το πολιτικό σύστημα που εξουσιάσει τόσα χρόνια αυτή τη χώρα νοσεί. Μέρα με τη μέρα διαψεύδονται όλοι όσοι βιάστηκαν να μιλήσουν για τις επιλογές μου, γαι το ποιους θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού».

Παράλληλα χαρακτήρισε «θετικό βήμα» την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί. Εκτόξευσε βέλη κατά Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως από τη στιγμή που δεν πρέπει να υπάρχουν πανηγυρισμοί δεν πρέπει να υπάρχουν και καταστροφολόγοι.

Τέλος για το μεταναστευτικό, τάχθηκε επίσης υπέρ της ψήφου των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές, καθώς «δεν μπορεί τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ να μην είναι Έλληνες».

Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως το θέμα της λαθρομετανάστευσης πρέπει να λυθεί σε συνεργασία με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Οι πρόσφυγες πρέπει να μοιράζονται σε όλη την Ευρώπη, να μοιραστούμε όλοι το βάρος», είπε ενώ τάχθηκε υπέρ των κλειστών συνόρων.

Eμφανίστηκε θετικός στην προώθηση των λαθρομεταναστών στις χώρες τους, ενώ τάχθηκε κατά των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49