search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:45
MENU CLOSE

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της «Δραχμής»

10.04.2014 18:22
Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της «Δραχμής» - Media

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, έδωσαν στη δημοσιότητα η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα» και τα συνεργαζόμενα μαζί της κόμματα «Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα» και «Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα» κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος», στο κέντρο της Αθήνας.

Τα ονόματα των πρώτων υποψηφίων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, έδωσαν στη δημοσιότητα η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα» και τα συνεργαζόμενα μαζί της κόμματα «Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα» και «Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα» κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο ξενοδοχείο «Ηνίοχος», στο κέντρο της Αθήνας.

Παρουσία στελεχών των κομμάτων, εκπροσώπων των ΜΜΕ, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, προσωπικοτήτων και πολλών φίλων από διάφορες περιοχές της χώρας, έγινε επίσης ευρύτατος διάλογος πάνω στις βασικές πολιτικές αρχές του νέου σχήματος και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου με όλες τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν πως μόνο η έξοδος από το ευρώ και η μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα θα σταματήσει την επιδεινούμενη τραγωδία που βιώνουν όλοι οι Έλληνες και θα αποτρέψει την ορατή αποσύνθεση της χώρας.  

Όπως τονίστηκε, στο κάλεσμα του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα» ανταποκρίθηκαν πολιτικοί σχηματισμοί, κοινωνικά κινήματα, πρωτοβουλίες καθώς και πολλές προσωπικότητες της επιστήμης και του πολιτισμού.

Παρά το γεγονός ότι η πρόσκληση ρητώς απέβλεπε «στη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου με  διατήρηση της πολιτικής και  κομματικής ταυτότητας και αυτοτέλειας του κάθε σχηματισμού» όλων των πραγματικά αντιμνημονιακών κομμάτων, η ανταπόκριση τόσο του «Σχεδίου Β» (Αλέκος Αλαβάνος) όσο και του «ΕΠΑΜ» (Δ. Καζάκης) υπήρξε αρνητική. Το μεν πρώτο επικαλείται συμφωνία σε περισσότερα θέματα πολιτικής πλην της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, πράγμα για το οποίο -όπως επισημαίνει- χρόνος δεν υπάρχει, το δε δεύτερο γιατί έχει ήδη αποφασίσει αυτόνομη κάθοδο.

Καταγγελία στο ΕΣΡ

Ο  Γενικός Γραμματέας του κόμματος, καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας ανέφερε ότι θα δώσουμε τον αγώνα της αλήθειας μέσα σε ένα σκηνικό συστηματικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που έχουν μετατραπεί σε κέντρα μαύρης προπαγάνδας. Θα καταγγείλουμε αυτή την τακτική τους που παραβιάζει το σύνταγμα και ευτελίζει τη δημοκρατία, με ανοιχτή επιστολή μας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ανεργία – Μετανάστες

Ακολούθησε παρουσίαση του επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος  που προβλέπει επανεκκίνηση της χώρας εντός 14 μηνών και απαντήθηκαν ερωτήσεις πάνω σε αυτό. Κύρια σημεία ενδιαφέροντος από τους ερωτώντες η ανεργία και η παράνομη μετανάστευση. Όπως ειπώθηκε :
  
● Με δικό μας ανταγωνιστικό νόμισμα οι εισαγωγές θα μειωθούν, οι εξαγωγές θα εκτοξευθούν και οι τουρίστες θα πολλαπλασιαστούν άμεσα. Οι Έλληνες θα στραφούν στα ελληνικά προϊόντα αφού τα εισαγόμενα θα είναι ακριβά. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την άνθιση της ελληνικής παραγωγής και βιομηχανίας, άρα και την ταχύτατη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που σε σύντομο χρόνο θα ξεπεράσουν το 1.000.000.
● Με το καθεστώς του εθνικού νομίσματος οι παράνομοι μετανάστες από τη στιγμή που δεν θα μπορούν να εξάγουν χρήματα χωρίς να δηλώνουν τη νόμιμη προέλευσή τους, απλά δεν θα έρχονται στην Ελλάδα.

Πρώτα ονόματα
Μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα με 36 ονόματα, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα είναι και οι:
Θεόδωρος Κατσανέβας, καθηγητής Πανεπιστημίου 
Νικόλαος Σπιτάλας, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος Σ.Υ.Γ.Α.Π.Α. ( ανθρώπινα δικαιώματα), επικεφαλής του Ελληνικού Κοινωνικού Κινήματος 
Βίκυ Φερτάκη, φοροτεχνικός, επικεφαλής του Πατριωτικού Κοινωνικού Κινήματος
Δημήτρης Βάρος, δημοσιογράφος, ποιητής, επί σειρά ετών διευθυντής εφημερίδων
Κωνσταντίνος Δημητριάδης, καθηγητής Πανεπιστημίου
Γιάννης Καραμολέγκος, οικονομολόγος-επιχειρηματίας
Σπύρος Μαρίνης, χρηματοοικονομικός σύμβουλος
Σπυρος Στάλιας, διδάκτωρ-οικονομολόγος, τ. Πρόεδρος ΟΛΠ
Διονύσης Στεργιανός τ. δικαστικός
Βαρβάρα Πάσχου, ψυχολόγος, Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών
Βασιλική Παλέτα, δασκάλα νοηματικής, Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας
Στέφανος Μυτιληναίος ,δημοσιογράφος 
Αναστασία Διωνά, ιδιωτική υπάλληλος, δημοτική σύμβουλος
Αντώνης Ξανθάκης, αξιωματικός Πολεμικού Ναυτικού ε.α.

Η πλήρης λίστα με τους πρώτους 36 υποψηφίους ευρωβουλευτές (η οποία θα συμπληρωθεί μέχρι τους 42 τις αμέσως επόμενες ημέρες), είναι η ακόλουθη:

Αναστασιάδη Ελένη, πτυχιούχος κοινωνιολογίας, άνεργος      
Αργυρόπουλος Παναγιώτης, επιχειρηματίας
Βαβούρας Στέφανος, πληροφορικός, αναλυτής Η/Υ                       
Βαμβακούσης Αρτέμιος, διδάκτωρ, ηλεκτρολόγος – μηχανικός 
Βάρος Δημήτριος, δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδων                           
Γαβαθοπούλου Ευαγγελία, οικονομολόγος
Δημητριάδης Κωνσταντίνος, καθηγητής Πανεπιστημίου   
Διονά Αναστασία, ιδιωτική υπάλληλος        
Καπερνέκας Κωνσταντίνος, δημόσιος υπάλληλος              
Καντερέλλης Θωμάς, επιχειρηματίας – ναυτικός
Καραμολέγκος Ιωάννης, οικονομολόγος – σύμβουλος επιχειρήσεων
Κατσανέβας Θεόδωρος, καθηγητής Πανεπιστημίου
Κατσικερός Αντώνιος, πληροφορικός
Κορνάρος Γεώργιος, συνταξιούχος ΟΤΕ
Κοτζαμάνης Ιωάννης, ξενοδόχος                               
Λάμπρου Βασίλειος, επιχειρηματίας                             
Λύκος Γαβριήλ, βιολόγος                 
Μακρυνίκας Νικόλαος, αστυνομικός ε.α.
Μαρίνης Σπυρίδων, οικονομολόγος – χρηματοοικονομικός σύμβουλος        
Μαρούλη Χριστίνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:35