search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:52
MENU CLOSE

«Ο Παναγιώταρος κάνει μπίζνες με τους Γιατρούς του Κόσμου» – Tι απαντά η Οργάνωση

11.04.2014 10:09
«Ο Παναγιώταρος κάνει μπίζνες με τους Γιατρούς του Κόσμου» - Tι απαντά η Οργάνωση - Media

Τη σχετική καταγγελία έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στα κοινωνικά ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα. Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Οργάνωση

Τη σχετική καταγγελία έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στα κοινωνικά ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.
 
Ο υφυπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως «αποτύπωση του φαρισαϊσμού» και κατέθεσε τιμολόγια όπου φαίνεται το όνομα του Ηλία Παναγιώταρου, προς την Οργάνωση  «Γιατροί του Κόσμου», τα οποία, όπως είπε, έχει ήδη στείλει και στο ΣΔΟΕ και στον εισαγγελέα.
 
Αφορμή ήταν επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους άνεργους της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
 
«Η Χρυσή Αυγή εμπαίζει ακόμα και αυτούς που την πιστεύουν και οδηγούνται να στηρίζουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα. Την ίδια ώρα της χθεσινής επίθεσης της στα ιατρεία των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα που έγινε με εντολή και καθοδήγηση της, βουλευτής-επιχειρηματίας είναι προμηθευτής της οργάνωσης των Γιατρών Κόσμου. Αυτό δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο εγκληματική οργάνωση, αλλά είναι και μπίζνες. Καταθέτω δύο τιμολόγια του επιχειρηματία προς τους Γιατρούς του Κόσμου.
 
Τα τιμολόγια ήδη στάλθηκαν στο ΣΔΟΕ και διαβιβάστηκαν στην εισαγγελία. Είναι η αποτύπωση του φαρισαϊσμού του μορφώματος αυτού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.
 
 Όπως εξάλλου αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο, από τον έλεγχο που διενήργησε ανεξάρτητη εταιρεία ορκωτών λογιστών για λογαριασμό της αρμόδιας υπηρεσίας, «προέκυψε ότι τα είδη που αναφέρονται σε τιμολόγιο ύψους 24.969 ευρώ "δεν συνάδουν με τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή όπως αυτή απεικονίζεται στη σφραγίδα τιμολογίου με τα στοιχεία του».
 

Απαντώντας με ανακοίνωση οι "Γιατροί του Κόσμου" ανέφεραν ότι ατυχώς δεν ταυτοποίησαν τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή και στρέφεται κατά του φασισμού και του ρατσισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οργάνωσης έχει ως εξής:

«Αναφορικά με το θέμα που προέκυψε σήμερα μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού, οι Γιατροί του Κόσμου οφείλουν να δώσουν τις εξής διευκρινήσεις: το θέμα που προέκυψε αφορά μία συγκεκριμένη προμήθεια ειδών υγιεινής στο πλαίσιο επείγοντος προγράμματος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσφύγων.

Η επιλογή έγινε με αποκλειστικό κριτήριο και μόνο τη χαμηλότερη τιμή από τις προσφορές που κατατέθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου. Ομολογούμε ότι ατυχώς δεν ταυτοποιήσαμε τη συγκεκριμένη προσφορά με τον προμηθευτή.

Στα 24 χρόνια παρουσίας των ΓτΚ, η αντίθεσή μας με το φασισμό, το ρατσισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένη και καταγεγραμμένη στην κοινωνία. Μόλις την προηγούμενη ημέρα δεχθήκαμε μία ακόμη επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο μας στο Πέραμα. Παρά την τρομοκρατία, ο αγώνας μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζεται…».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:51