Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Γλυκάκι λαχταριστό με ταχίνι, καρύδια και ξανθές σταφίδες που δεν περιέχει καν λάδι! Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και… ξεγελάει αποτελεσματικά.
Γλυκάκι λαχταριστό με ταχίνι, καρύδια και ξανθές σταφίδες που δεν περιέχει καν λάδι! Είναι πανεύκολο στην παρασκευή του και… ξεγελάει αποτελεσματικά.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΨΗΣΙΜΟ: 40 ΛΕΠΤΑ
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 φλιτζ. τσαγ. ξανθή σταφίδα
1 φλιτζ. τσαγ. καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζ. τσαγ. ταχίνι
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 φλιτζ. τσαγ. μέλι
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1/2 φλιτζ. τσαγ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε όλα τα υλικά, δεν έχει σημασία η σειρά που θα τα ρίξετε.
Ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχετε ένα λείο μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα σε ταψί που έχετε βουτυρώσει με φυτική μαργαρίνη και λειάνετε την επιφάνειά του με μία σπάτουλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στους 180° C. Πριν τη σερβίρετε, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.