search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:16
MENU CLOSE

Ράσμουσεν: To NATO πρέπει να πάρει μέτρα για να υπερασπίζεται τα κράτη-μέλη του

11.04.2014 16:18
Ράσμουσεν: To NATO πρέπει να πάρει μέτρα για να υπερασπίζεται τα κράτη-μέλη του - Media

Το ΝΑΤΟ οφείλει να πάρει επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων την ανάπτυξη στρατευμάτων και την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων, για να υπερασπιστεί τα κράτη μέλη του, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Άντερς Φο Ράσμουσεν, καθώς συνεχίζεται η ένταση στην Ουκρανία.

 
Το ΝΑΤΟ οφείλει να πάρει επιπρόσθετα μέτρα, μεταξύ των οποίων την ανάπτυξη στρατευμάτων και την πραγματοποίηση στρατιωτικών γυμνασίων, για να υπερασπιστεί τα κράτη μέλη του, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Άντερς Φο Ράσμουσεν, καθώς συνεχίζεται η ένταση στην Ουκρανία.

Για να καθησυχάσει τα μέλη του στην ανατολική Ευρώπη, τα οποία φοβούνται μια μετάδοση της κρίσης με την Ρωσία, το ΝΑΤΟ ενίσχυσε την προστασία του εναέριου χώρου των κρατών της Βαλτικής, ανέπτυξε αεροσκάφη-ραντάρ Awacs στην Πολωνία και στην Ρουμανία και επιβλέπει την ενίσχυση της ναυτικής παρουσίας στην Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο Ράσμουσεν σε δημοσιογράφους στην Σόφια.

"Αλλά πιστεύω ότι οφείλουμε να πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα και θα συζητήσουμε βάσει των συστάσεων των στρατιωτικών μας αρχών τις προσεχείς ημέρες και τις προσεχείς εβδομάδες", συνέχισε.

"Στις σκέψεις αυτές μπορεί να περιληφθεί μια υλοποίηση και μια εξέλιξη των σχεδίων μας για την άμυνα, ενισχυμένα στρατιωτικά γυμνάσια, όπως και κατάλληλες αναπτύξεις", πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

"Δεν μιλάμε για στρατιωτική επιλογή, αλλά το ΝΑΤΟ είναι προσηλωμένο στην άμυνα και στην προστασία των συμμάχων μας και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σας βεβαιώσουμε ότι αυτή η συλλογική άμυνα θα είναι αποτελεσματική", πρόσθεσε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

"Το ΝΑΤΟ λαμβάνει νόμιμα μέτρα για να αντιμετωπίσει την αστάθεια που δημιουργήθηκε από τις παράνομες ενέργειες της Ρωσίας", σημείωσε επίσης.

"Μην ξεγελιόμαστε τα μέτρα αυτά είναι απολύτως σύμφωνα με τις διεθνείς δεσμεύσεις μας και τις συμφωνίες μας με την Ρωσία, τις οποίες η ίδια η Ρωσία συνεχίζει να παραβιάσει κατάφωρα", συνέχισε.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε χθες ότι η Ρωσία έχει αναπτύξει έως και 40.000 άνδρες στην μεθόριο με την Ουκρανία και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ ζήτησε σήμερα εκ νέου από την Μόσχα να τους αποσύρει.

"Κανείς δεν θέλει την απομόνωση της Ρωσίας, αλλά η Ρωσία απομονώνεται μόνη της κάθε μέρα λίγο και περισσότερο", επέμεινε.

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία τον περασμένο μήνα, ένταση ξέσπασε στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια στρατηγικής σημασίας και ζητούν από την Μόσχα να τους στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:16