search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:28
MENU CLOSE

Βραζιλία: Χτίζουν πανάκριβα γήπεδα, εκκενώνουν φαβέλες

12.04.2014 07:32
Βραζιλία: Χτίζουν πανάκριβα γήπεδα, εκκενώνουν φαβέλες - Media

Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων μιας φαβέλας και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Παρασκευή έξι μόνο χιλιόμετρα μακριά το στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ.

Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων μιας φαβέλας και της αστυνομίας σημειώθηκαν την Παρασκευή έξι μόνο χιλιόμετρα μακριά το στάδιο Μαρακανά, όπου θα διεξαχθεί σε τρεις μήνες ο τελικός του Μουντιάλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ωστόσο ένας κάτοικος της φαβέλας υποστήριξε ότι τρία παιδιά σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Κλαούντιο Κόστα είπε ότι πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και δύο παιδιά χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο επειδή εισέπνευσαν καπνούς από τις πολλές φωτιές που είχαν ανάψει οι κάτοικοι.

Η παραγκούπολη αυτή δημιουργήθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, όταν περίπου 6.000 οικογένειες κατέλαβαν ένα κενό οικόπεδο που ανήκει στην τηλεφωνική εταιρεία Oi.

Πριν από μία εβδομάδα, δικαστήριο διέταξε την απομάκρυνση των καταληψιών και την επιστροφή του οικοπέδου στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Αυτήν την εντολή εφάρμοζαν σήμερα οι αστυνομικοί τους οποίους κατηγορούν οι κάτοικοι ότι έκαναν χρήση δυσανάλογης βίας, καθώς εκτόξευαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες.

Από την πλευρά τους οι καταληψίες πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς και πυρπόλησαν ένα περιπολικό, τέσσερα λεωφορεία και δύο φορτηγά, όπως ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι το στάδιο Μαρακανά, με χωρητικότητα 76.000 θεατών, υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, σε μια χώρα που ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της ζει υπό καθεστώς εξαθλίωσης σε φαβέλες. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26