search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:36
MENU CLOSE

Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Επεισοδιακή τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή

12.04.2014 11:33
Ένταση στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ – Επεισοδιακή τοποθέτηση της Ραχήλ Μακρή - Media

Επεισοδιακά ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αντεγκλήσεις μεταξύ των συνδικαλιστών αλλά και την εμπρηστική τοποθέτηση της βουλευτίνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Επεισοδιακά ξεκίνησε το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αντεγκλήσεις μεταξύ των συνδικαλιστών αλλά και την εμπρηστική τοποθέτηση της βουλευτίνας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο, Α. Αθανασόπουλος διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το προεδρείο έδωσε το λόγο στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ Μ. Παπαδόπουλο πριν από τον ίδιο.

Ο κ. Παπαδόπουλος προσφέρθηκε να παραχωρήσει τη θέση του, ωστόσο τα πνεύματα είχαν οξυνθεί με την κ. Μακρή να καταγγέλλει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ότι διέλυσαν τη ΔΕΗ  και να  χαρακτηρίζει όσους υποστηρίζουν τα δύο κόμματα «δοσίλογους» και «προδότες».

Στο τέλος  αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το συνέδριο μετά από αντιδράσεις συνδικαλιστών που διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς.

Το προεδρείο του συνεδρίου σε δήλωσή του εξέφρασε τη λύπη του για τους χαρακτηρισμούς «προδότες και δωσίλογοι» και έκανε λόγο για φραστικό εκτροχιασμό.

Από την πλευρά της πάντως η Ραχήλ Μακρή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία διαψεύδει την  έκφραση «θα σας κρεμάσουμε» (για όσους υποστηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ), κάνοντας λόγο για συκοφαντία και λασπολογία στο πρόσωπο της. 

Αντεγκλήσεις ωστόσο σημειώθηκαν και μεταξύ των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, λόγω του ελλείμματος που παρουσιάζει η Ομοσπονδία, το οποίο εκτιμάται ότι φθάνει το 1,3εκατ ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΔΕΗ έχουν ζητήσει να γίνει έλεγχος στα οικονομικά της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποσαφηνιστεί το ύψος του ελλείμματος αλλά και πως προκλήθηκε αυτό.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, και πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη ΓΕΝΟΠ από το ΣΔΟΕ πριν από 5 χρόνια, της τάξης των 40.000 ευρώ το οποίο δεν πληρώθηκε με αποτέλεσμα σήμερα με τις προσαυξήσεις να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Πολλά σωματεία αντιδρούν επίσης στην πρόταση της πρόταση της διοίκησης για αύξηση της εισφοράς των εργαζομένων προς τη ΓΕΝΟΠ ή με παρακράτηση της απευθείας από τους μισθούς των εργαζομένων.

Σε γενικές γραμμές, οι τοποθετήσεις των συνδικαλιστών στην έναρξη του συνεδρίου τάσσονται κατά της αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ με την πώληση του 66% των μετοχών της θυγατρικής που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς (ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε την περασμένη εβδομάδα) και της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24