search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:21
MENU CLOSE

Χιλιάδες κροτίδες και πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν σε Καβάλα και Σέρρες

12.04.2014 12:40
Χιλιάδες κροτίδες και πυροτεχνήματα κατασχέθηκαν σε Καβάλα και Σέρρες - Media

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σχεδόν… 4500(!) κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, τα οποία επρόκειτο να διαθέσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα, κατείχαν παράνομα δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 42 ετών, που συνελήφθησαν στον Ακροπόταμο Καβάλας.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά σχεδόν… 4500(!) κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, τα οποία επρόκειτο να διαθέσουν στην αγορά ενόψει Πάσχα, κατείχαν παράνομα δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 42 ετών, που συνελήφθησαν στον Ακροπόταμο Καβάλας.

Άλλη μία ημεδαπή, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη στις Σέρρες για την παράνομη κατοχή περισσότερων από 1.100 παιδικών αθυρμάτων (σ.σ. παιδικά "πυροτεχνήματα").

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής πυροτεχνικών ειδών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 42χρονου, με προσωρινά υπεύθυνο τον 25χρονο, όπου εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένα σε αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος και κατάσχεσαν:

-3.144 παιδικά αθύρματα διαφόρων τύπων

-1.286 κροτίδες

-12 πυροτεχνήματα

Οι δράστες, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, κατείχαν τα πυροτεχνήματα, με σκοπό την πώληση, χωρίς να έχουν εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια της αρμόδιας Αρχής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση διενεργεί ο Αστυνομικός Σταθμός Ορφανίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Στις Σέρρες, η 60χρονη πουλούσε άνευ άδειας τα πυροτεχνήματα σε ψιλικατζίδικο που εκμεταλλεύεται, σε χωριό των Σερρών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.122 παιδικά αθύρματα. Προανάκριση ενεργείται απ΄ την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Με αφορμή τις συλλήψεις, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση επισημαίνει ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, «γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών».

Προκειμένου να προληφθούν τα ατυχήματα αυτά, συνεχίζει, γονείς και κηδεμόνες πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα εξής:

-Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

-Τα παιδιά πρέπει να αποτρέπονται από τη χρήση ή την κατασκευή τους.

-Οι γονείς συνιστάται να ενημερώνουν τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού, ακόμη και θανάτου.

-Δεν πρέπει να επιτρέπεται σε παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

· Οι ενήλικοι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

· Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

«Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19