search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Το μυστήριο της κερασιάς που ταξίδεψε στο διάστημα

12.04.2014 17:48
Το μυστήριο της κερασιάς που ταξίδεψε στο διάστημα - Media

Μία κερασιά που ανθοφόρησε έξι χρόνια πριν την ώρα της, ένα διαστημόπλοιο και οι βουδιστές μοναχοί που τη φροντίζουν με αγάπη…

Μία κερασιά που ανθοφόρησε έξι χρόνια πριν την ώρα της, ένα διαστημόπλοιο και οι βουδιστές μοναχοί που τη φροντίζουν με αγάπη…

Η συγκεκριμένη κερασιά, ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των όμοιων του φυτών.
 
 To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με πολλή προσοχή και η οποία φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς ότι το… θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό.

Είχε επιλεγεί μαζί με άλλους σπόρους από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας και στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο του 2008 για ένα ταξίδι οκτώ μηνών. Έπειτα από 4.100 μικρές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, επέστρεψαν στη Γη.

Μερικοί από τους σπόρους αυτούς τεμαχίστηκαν στο εργαστήριο, αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στις «γενέτειρές» τους και ορισμένοι φυτεύτηκαν κοντά στο προγονικό τους δένδρο.

Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων, η «διαστημική κερασιά» του ναού Γκαντζοτζί έφθασε ήδη σε ύψος τεσσάρων μέτρων. Ερευνήτρια που μετείχε στο πρόγραμμα, εκφράζει την έκπληξή της για την υπερβολικά γρήγορη ωρίμανση.
«Θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία», ανέφερε πιθανολογώντας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:48