search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08
MENU CLOSE

Επιχείρηση κατά φιλορώσων στο Σλαβιάνσκ

13.04.2014 06:51
Επιχείρηση κατά φιλορώσων στο Σλαβιάνσκ - Media

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην πόλη Σλαβιάνσκ, ανατολικά της Ουκρανίας, με την κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει από το πρωί  «αντιτρομοκρατική»επιχείρηση για να τερματίσει τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές.

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην πόλη Σλαβιάνσκ, ανατολικά της Ουκρανίας, με την κυβέρνηση να έχει ξεκινήσει από το πρωί  «αντιτρομοκρατική»επιχείρηση για να τερματίσει τον έλεγχο που ασκούν αυτονομιστές.

Στη διάρκεια της επιχείρησης ένας αξιωματικός της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας σκοτώθηκε και πέντε άτομα από τις τάξεις των κυβερνητικών δυνάμεων τραυματίστηκαν.

Από τις τάξεις των αυτονομιστών, υπάρχει ένας «αδιευκρίνιστος αριθμός»  θυμάτων, ανέφερε στη σελίδα του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ. 

Νωρίτερα, ο Αβάκοφ είχε καλέσει τους κατοίκους της ανατολικής πόλης Σλαβιάνσκ να μείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναμένονται συγκρούσεις ανάμεσα σε φιλορώσους ενόπλους που έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια και τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας.

«Διαδώστε το σε όλους τους πολίτες: πρέπει να φύγουν από το κέντρο της πόλης, να μην βγαίνουν από τα διαμερίσματά τους και να μην πηγαίνουν κοντά σε παράθυρα», δήλωσε 

Στο μεταξύ,  η Ρωσία προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε χρήση βίας στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να εκτροχιάσει τις συνομιλίες που είναι προγραμματισμένες να γίνουν αυτή την εβδομάδα στη Γενεύη.

Οι ΗΠΑ, από την πλευρά τους, κατηγορούν τη Ρωσία ότι υποκινεί την κρίση στην Ουκρανία, με το Κρεμλίνο να αρνείται αυτές τις κατηγορίες. 

Αυτονομιστές κατέλαβαν το γραφείο του δημάρχου στη Μαριούπολη

Αυτονομιστές κατέλαβαν σήμερα το γραφείο του δημάρχου στην πόλη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας, στην Θάλασσα του Αζόφ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο ύστερα από πορεία που πραγματοποίησαν στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, δήλωσε δημοσιογράφος της περιοχής που εργάζεται στην εφημερίδα Priazovsky Worker.

Η αστυνομία δεν επιχείρησε να τους σταματήσει. Οι αυτονομιστές εισήλθαν στα γραφεία, υπέστηλαν την ουκρανική σημαία και ύψωσαν οδοφράγματα μπροστά από το κτίριο, είπε ο δημοσιογράφος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:08