Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Κλασική, αγαπημένη θαλασσινή συνταγή που μπορείτε βέβαια να κάνετε και με φρέσκο χταπόδι, αρκεί να το καθαρίσετε σωστά.
Κλασική, αγαπημένη θαλασσινή συνταγή που μπορείτε βέβαια να κάνετε και με φρέσκο χταπόδι, αρκεί να το καθαρίσετε σωστά.
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 40-45΄
Υλικά
600 γρ. χταπόδι κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο
500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
3 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Eκτέλεση
Κόβουμε την κουκούλα του χταποδιού και τεμαχίζουμε τα πλοκάμια στα δύο. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, σκεπάζουμε και μετά από 10' ελέγχουμε αν έχει αρχίσει να βγάζει τα υγρά του, οπότε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σκόρδα κομμένα στη μέση. Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες (με τα υγρά τους), τη δάφνη, το μπαχάρι και ανακατεύουμε.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα για 5'. Όταν το χταπόδι έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στη σάλτσα ντομάτας.
Τα βράζουμε μαζί με τη σάλτσα για 5'. Βράζουμε το μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε πριν μαλακώσει, κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας από το νερό τους. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη σάλτσα με το χταπόδι, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε 10'-15'.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.