search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Πασχαλινά κουλουράκια

14.04.2014 13:56
oldphotospasxalina_koulourakia1397483700.jpg

Γλύκισμα απαραίτητο για την Λαμπρή, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, μιας και δε χρειάζεται μίξερ.

Γλύκισμα απαραίτητο για την Λαμπρή, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, μιας και δε χρειάζεται μίξερ.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 20-245 ΤΜΧ.
ΨΗΣΙΜΟ: 15 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά

900 γρ. αλεύρι
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια, σε θερμοκρασία δωματίου
225 γρ. ζάχαρη
2 κ. γ. μπέικινπάουντερ
1 κ. γ. κανέλα
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα αλάτι
για το άλειμμα:
1  αβγό
3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
 
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολρίχνετε το αλεύρι κοσκινισμένο. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτετετα κυβάκιαβούτυρου, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν, την κανέλα, το ξύσμα και τέλος ρίχνετε σταδιακά ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό. Ζυμώνετε με τα χέρια κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό, μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο ζυμάρι που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και  αφού τη δουέψετε για λίγο με τα χέρια, ανοίξτε τη σε φύλλο μετρίου πάχους με τη βοήθεια πλάστη. Έπειτα μπορείτε να κόψετε τη ζύμη με κουπ-πατ σε σχέδιο που επιθυμείτε ή να χρησιμοποιήσετε το χείλος από ένα ποτήρι για να κόψετε στρογγυλά κουλούρια. Πατροπαράδοτα πάντως, γίνονται σε πλεξούδες.

Αφού κόψετε τα κουλούρια, σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το αβγό με 2 κουταλιές της σούπας  νερό και αλείψτε τα με πινέλο.

Έπειτα, πασπαλίστε τα με αμύγδαλο φιλέ και ψήστε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15', μέχρι να ροδίσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:40