search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:46
MENU CLOSE

«Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δεν αφορά την παραμονή της χώρας στο ευρώ» δηλώνει ο Ν. Παππάς

15.04.2014 08:03
Νίκος Παππάς: Θα διαψευστούν όσοι θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ κεντρώο και απομονωμένο - Media

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αφορά μόνον τη συμφωνία με την τρόικα και όχι την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος αφορά μόνον τη συμφωνία με την τρόικα και όχι την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.
 
«Πρέπει να αποσυσχετίσουμε ευρώ και δημοψήφισμα […] Δεν λέμε ότι κατ' ανάγκη θα κάνουμε δημοψήφισμα για να εγκριθεί η συμφωνία, αλλά αν τα πράγματα με τη διαπραγμάτευση φαίνεται να καθυστερούν πάρα πολύ, τον λόγο έχει ο λαός» εξήγησε ο Νίκος Παππάς.
 
Τόνισε, πάντως, πως μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει μία καινούργια συμφωνία με την τρόικα, καθώς «η παρούσα συμφωνία θα ακυρωθεί με την ψήφο του λαού». Απαντώντας στην κριτική, πως ενδεχόμενο δημοψήφισμα συνιστά αποποίηση ευθυνών από την πλευρά της Κουμουνδούρου, ο Νίκος Παππάς είπε: «δεν θα είμαστε Πόντιοι Πιλάτοι».
 
Στην ερώτηση πώς θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι εταίροι συνδέσουν το ενδεχόμενο δημοψήφισμα με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε «βέβαιος» πως η Γερμανία «δεν θα έβαζε σε κίνδυνο το μέγκα-πρότζεκτ του ευρώ, επειδή η Ελλάδα θα προσπαθούσε να προστατεύσει τους μισθούς».
 
Τέλος, απέδωσε στον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας του κόμματος τις διαφορετικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα του ευρώ. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:44