search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:25
MENU CLOSE

Πωλείται… αέρας κοπανιστός

15.04.2014 21:00
Πωλείται… αέρας κοπανιστός
  - Media

Η Κίνα έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ δημογραφικά και βιομηχανικά που πλέον σε πολλές περιοχές της το περιβάλλον είναι ασφυκτικό. Κυριολεκτικά όμως.

Η Κίνα έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ δημογραφικά και βιομηχανικά που πλέον σε πολλές περιοχές της το περιβάλλον είναι ασφυκτικό. Κυριολεκτικά όμως.
 
Σε αρκετές πόλεις της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη η μόλυνση φτάνει σε τέτοια σημεία που και το να αναπνεύσει κανείς είναι τρομερά δύσκολο. Φυσικά, ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν επιτήδειοι που σκοπεύουν να βγάλουν κέρδος.
 
Στη Ζενγκζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ζενάν, μια ταξιδιωτική εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει στον κόσμο… αέρα κοπανιστό. Συγκεκριμένα, έστειλε συνεργεία στο βουνό Λαοτζούν το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Ζενγκζού, και έφεραν πίσω σακούλες αεροστεγώς κλεισμένες και γεμάτες μες καθαρό, βουνίσιο αέρα.
 
Στη συνέχεια πουλούσε τον αέρα στους πολίτες. Ουρές δημιουργήθηκαν από εκατοντάδες ανθρώπους που ήθελαν να εισπνεύσουν μερικές πολύτιμες αναπνοές καθαρού αέρα.
 
«Με το που ανέπνευσα, το μωρό μου κουνήθηκε» ανέφερε μια γυναίκα που είναι στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.
 
Ο δείκτης μόλυνσης στην Ζενγκζού έφτανε προχθές στον αριθμό 158 την ώρα που στην αντίστοιχη μέτρηση η πιο μολυσμένη πόλη στις ΗΠΑ έφτανε στο 45. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24