search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:38
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

16.04.2014 18:25
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη: Χασάν Ουσμάνοφ

 
Πότε θα αναστηθεί ο Άνθρωπος;
 
Μυσταγωγίες και καταγγελίες 
 
Ένα ντοκιμαντέρ, μια ιστορία
Το ψαλίδι της χούντας καρέ – καρέ
«Στοργή στον Λαό» του Βασίλη Δούβλη 
 
Συνέντευξη: Hasan Usmanov
Θέλω να χορογραφήσω Μίκη Θεοδωράκη
O κλασσικός διευθυντής του Classical Russian Ballet of Moscow, Hasan Usmanov, μιλάει στο «Ποντίκι Art». 
 
Όταν ο Χριστός εμπνέει τις τέχνες

  • Το θείο πάθος δεν θα μπορούσε να μην απασχολήσει την τέχνη. Συγγραφείς, δραματουργοί και σκηνοθέτες έδωσαν το δικό τους κείμενο, τη δική τους «εικόνα» θεώρησης, προσέγγισης της ύψιστης στιγμής του Χριστού, το πάθος και την Ανάστασή Του. Καθώς τα φώτα στις εκκλησίες χαμηλώνουν, ταξιδεύουμε νοερά, όχι μόνο στην τραγικότητα των στιγμών αλλά και στην εσωτερική τους διάσταση. 
  • Κάποτε το θείο πάθος αναπαρίστατο με διάθεση και πνεύμα κατάνυξης από τους βυζαντινούς ζωγράφους. Πέρασαν οι αιώνες και τα θεία πάθη προκάλεσαν άλλου είδους … πάθη. Η ιστορία της σύγχρονης τέχνης είναι γεμάτη συγκρούσεις και περιστατικά λογοκρισίας. 

Από τη «Θυσία του Αβραάμ» στο «Corpus Christi»
Και τα Θεία Πάθη στο θέατρο έχουν τη δική τους ιστορία. Και δεν είναι μεγάλη. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε θεατρική παράδοση που να αφορά το Πάσχα και το θρησκευτικό αίσθημα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κατά καιρούς δεν έχουν ανέβει σχετικές παραστάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, με αντιδράσεις. 
 
H Μικρά Αγγλία σε … μεγάλα βραβεία
Θριάμβευσε η ερωτική ιστορία του Παντελή Βούλγαρη που εκτυλίσσεται στην Άνδρο του Μεσοπολέμου. Έφυγε από την τελετή απονομής βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με έξι διακρίσεις. Τρεις απέσπασε «Ο εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. 
 
(Roua) Ματ στην ψηφιακή ενημέρωση
Άποψη σε δυο κινήσεις. Με οδηγό αυτό το μότο, το ηλεκτρονικό περιοδικό RouaMat.com κάνει όλες τις σωστές κινήσεις στη σκακιέρα της ψηφιακής δημοσιογραφίας, με πρωτότυπα άρθρα, αυθεντικότητα, μοντέρνες συντάκτες και άποψη για όλα.
 
Νέος Κραουνάκης σε … λειτουργία
«Stamdoc14 – Η λειτουργία των πόλεων» ονομάζεται το νέο CD του Σταμάτη Κραουνάκη. Τριάντα ένα τραγούδια και δέκα κείμενα περιλαμβάνονται σε αυτήν την «βαλίτσα», όπως λέει και ο ίδιος ο συνθέτης. Ο καθένας μπορεί να βγάλει από αυτήν ότι θέλει για τη δική του προσωπική βόλτα. Στη ζωή και την τέχνη.
 
Θέατρο: Καριέρα πρώτης γραμμής με δεύτερους ρόλους
Υπάρχουν ηθοποιοί που είναι διάσημοι και έκαναν πετυχημένη καριέρα κυρίως με δεύτερους ρόλους. Συνήθως τους βλέπουμε στη … σκιά κάποιου άλλου ηθοποιού και άρα ρόλου. Δύο τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Γιώργος Δεπάστας και ο Δημήτρης Μαύρος. 
 
Λάρισα
Τι συμβαίνει με τον πολιτισμό;
«Ο πολιτισμός στα χρόνια της κρίσης» ήταν το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Λάρισας. 
 
Πλανήτης Γη
«Παγκοσμιοποιημένος Μεσσαίωνας», «Αποδείξεις που σοκάρουν», «Το φτηνό φέρνει κέρδη». 
 
Βιβλίο: Σελίδες καρέ – καρέ
Τα πολύ γνωστά μυθιστορήματα που μεταφέρθηκαν με επιτυχία στον κινηματογράφο «Ο Λύκος της Wall Street» του Τζόρνταν Μπέλφορτ και το «Επικίνδυνη Οικογένεια – Μαλαβίτα» του Τονίνο Μπενακουίστα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη και Άγρα αντίστοιχα. 
 
Σε 200 λέξεις: Αιρέσεων πάθη
Ο συγγραφέας Σταμάτης Δαγδαλένης γράφει για το έργο του «Το βιβλίο των αιρέσεων», εκδόσεις Γαβριηλίδης. 
 
Τελευταία Σειρά: Αποχαιρετισμοί και νέες παραγωγές
 
Πρόσωπα: Κώστας Βαρώτσος, Φρανσουάζ Ζιλιάρ, Αλεξία Βασιλείου, Νίκος Κουρής – Μάκης Παπαδημητρίου
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Ντομ Χέμινγουεϊ», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Oldboy». Προβάλλονται ακόμη: «Κυριαρχία», «Αγόρια της διπλανής πόρτας». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37