search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:59
MENU CLOSE

Κατάσχεσαν 22.000 κροτίδες στην Ηλεία

17.04.2014 06:17
Κατάσχεσαν 22.000 κροτίδες στην Ηλεία - Media

Δύο από τις μεγαλύτερες υποθέσεις με εμπόριο κροτίδων των τελευταίων ετών έφερε εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών των τοπικών τμημάτων σε δύο περιοχές στην Ηλεία.

Δύο από τις μεγαλύτερες υποθέσεις με εμπόριο κροτίδων των τελευταίων ετών έφερε εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή των αστυνομικών των τοπικών τμημάτων σε δύο περιοχές στην Ηλεία.
 
Οι άνδρες της Ασφάλειας κατάσχεσαν περισσότερες από 22.000 κροτίδες στο Γιαννιτσοχώρι και τη Μυρσίνη, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων για την εμπορία και κατοχή βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων στη Δυτική Ελλάδα.
 
Την πρώτη περίπτωση στο Γιαννιτσοχώρι το απόγευμα της Μ. Τρίτης, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, αξιοποιώντας πληροφορίες που υπήρχαν, προχώρησαν σε έρευνες στα σπίτια δύο Ελλήνων 68 και 18 ετών και ενός 19χρονου Βούλγαρου, σε συνεργασία με το Α.Τ. Ζαχάρως και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.
 
Εκεί εντόπισαν και κατέσχεσαν 15.720 κροτίδες, δύο καπνογόνα, μία σιδερογροθιά, ένα φυσίγγιο και έναν κάλυκα πολεμικών όπλων. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατοχής κροτίδων, όπλων και πυρομαχικών. Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν  στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
 
Χθες το πρωί στη Μυρσίνη οι άνδρες της Ασφάλειας σε συνεργασία με το Α.Τ. Βάρδας, πραγματοποίησαν έλεγχο στο σπίτι και στο κατάστημα ενός 68χρονου έλληνα. Αρχικά στο κατάστημα βρέθηκαν 50 κροτίδες που έδωσαν το έναυσμα για περαιτέρω έλεγχο στο σπίτι του δράστη. Εκεί βρέθηκε ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα με 6400 κροτίδες. Ο δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
 
Στις δύο περιπτώσεις συνολικά κατασχέθηκαν 22.170 κροτίδες, ενώ το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.
 
Πηγή: ilialive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10