search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17
MENU CLOSE

Μαχητικό ευρωψηφοδέλτιο ρήξης με την Ε.Ε. από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

19.04.2014 21:00
oldphotosantarsia1397717515.jpg

Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές.

Τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με την εκλογική διακήρυξη για τις ευρωεκλογές. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των συνδικαλιστικών της παρατάξεων σε διάφορους κλάδους, που έχουν διακριθεί για την αγωνιστική τους δράση. Τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα το πλήρες ψηφοδέλτιο. Οι υποψήφιοι που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί είναι: ο Αντώνης Σταµατόπουλος, πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων στο Μετρό, η Ειρήνη Φωτέλλη, συνδικαλίστρια της ΕΡΤ, η Σύλβια Κοιλάκου, µέλος Δ.Σ. του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, η Γιώτα Σταθά, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών της ΔΕΗ, ο Σπύρος Δρίτσας, πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευόμενων Γιατρών στον Ευαγγελισμό, ο Χρήστος Αργύρης, γιατρός και µέλος διοίκησης ΟΕΝΓΕ, ο Σπύρος Κοντοµάρης, µέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων στο Φυσικό Αέριο, ο Κώστας Παπαδάκης, μαχόμενος δικηγόρος, µέλος της ΚΕΔΔΕ. Επίσης, αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, όπως οι Άγγελος Χάγιος, Χρίστος Μπίστης, Γιάννης Φελέκης, Παναγιώτης Σωτήρης, Πάνος Γκαργκάνας, Αντώνης Δραγανίγος, Παναγιώτης Μαυροειδής, Δημήτρης Μπλάνας, Δημήτρης Σαραφιανός, αλλά και διανοούμενοι, όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, αναπληρωτής καθηγητής Αιµατολογίας στο Πανεπιστήμιο «Pierre et Marie Curie» (Paris 6), και οι δηµοσιογράφοι Γιώργος Δελαστίκ, Πέτρος Παπακωνσταντίνου και Αθηνά Μος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μετέχει και ο καθηγητής Ιστορίας στο ΑΠΘ Σπύρος Μαρκέτος.
Στο μεταξύ, την εκλογική διακήρυξη και τους αντιπεριφερειάρχες παρουσίασε τη Δευτέρα ο συνδυασμός που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Αττικής Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Η υποψήφια περιφερειάρχης Δέσποινα Κουτσούμπα, παρουσιάζοντας την εκλογική διακήρυξη μαζί με τον απερχόμενο περιφερειακό σύμβουλο Άγγελο Χάγιο, κατήγγειλε τη μετατροπή της Περιφέρειας Αττικής σε στρατηγείο της μνημονιακής πολιτικής από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό. Την ίδια πολιτική, είπε, εκφράζει και ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι προβάλλει την προοπτική μιας άλλης διαχείρισης του ίδιου προβλήματος. Για την αντικαπιταλιστική Αριστερά, τόνισε, όλα τα ζητήματα συνδέονται με το χρέος και το ευρώ, και στις κάλπες πρέπει να σταλεί ένα μήνυμα που να ζητάει την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. και είναι σημαντικό μια τέτοια ριζοσπαστική και μαχητική αριστερή φωνή να βρίσκεται στο περιφερειακό συμβούλιο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:17